Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 12°C | 17°C Még több cikk.

Vásárhely a Volánt kérdezi

A Szeged és Vásárhely közt közlekedő gyorsjárat ügyében kér tájékoztatást az utóbbi város önkormányzata a Tisza Volántól. A közgyűlés tagjai korábban aggodalmuknak adtak hangot, amiért júniustól nem a Hód-Mező buszai járnak ezen a vonalon. A Volán vezérigazgatója szerint felesleges az aggályoskodás, amelynek nagy része valószínűleg a tájékozatlanságból fakad.
Fotó: Tésik Attila
Kalocsai Géza vásárhelyi önkormányzati képviselő és Lázár János polgármester is kétségeit fejezte ki a legutóbbi rendes közgyűlésen annak kapcsán, vajon jól járnak-e az utasok a szegedi gyorsjárat új üzemeltetőjével. Amint arról lapunkban többször beszámoltunk, június 1-jétől a Hód-Mező helyett a Tisza Volán kapta meg a két város vasútállomása közt ingázó buszjárat működtetésének jogát.

Az önkormányzathoz többféle visszajelzés is érkezett, így egyes utasok elégedetlenek a Volánnal, hiányolják a megszokott mentesítő buszokat, míg mások méltatják az új szolgáltatót, dicsérik a járműveket és a sofőröket. Az önkormányzat ezért tájékoztatást kért a Tisza Volántól egyebek közt a menetjegyek áráról és a szolgáltatásokról, a mentesítő járatokról és arról, hogy a Hód-Mező tarifáit meddig alkalmazza az állami társaság.

Megkerestük az ügyben Szeri Istvánt, a Tisza Volán Zrt. vezérigazgatóját, aki elmondta: kissé túlzónak, feleslegesnek érzi az aggályoskodást. Hangsúlyozta, megérti a városvezetőket, akik a helyi vállalkozást támogatják, ugyanakkor hozzátette: míg a Hód-Mező 19 embert foglalkoztat, a Volán csak Vásárhelyen közel százat, a városból és környékéről pedig összesen körülbelül kétszázat. A mentesítő járatok kapcsán úgy tájékoztatott, a megfelelő számú és méretű buszt tudják biztosítani, sőt további járműveket szereznek be, éppen erre a vonalra. A Hód-Mező tarifáit pedig egy évig alkalmazniuk kell, utána újra kiírják a pályázatot a gyorsjáratra. Szeri István hangsúlyozta: úgy érzi, ez az egész tulajdonképpen vihar egy pohár vízben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dömötör Júlia: csomorkányi rom

Mi a kedvenc helye? – kérdezzük Szeged és Csongrád megye lakóitól, közszereplőktől, és… Tovább olvasom