Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Vásárhely egyik legismertebb fodrásza 4 évesen magának vágta a haját

Hódmezővásárhely - Meszlényi Tamásné Marika fiatalon, már 4 évesen elkötelezte magát a fodrászattal. A szakmában 35 éve dolgozik, saját szalont nyitott, jó kapcsolatot ápol a fodrászat hazai sztárjaival, több tanítványa dolgozik szerte az országban és külföldön.
– Fiatalon és furcsán indult a „fodrászkarrierem" – mondta Meszlényi Tamásné Marika, Vásárhely egyik legismertebb hajszobrásza. – Négyéves voltam, amikor az egész család elment fodrászhoz, engem otthon hagytak. Igazságtalannak éreztem, ezért levágtam a hajam, szinte nullára, fejbőrig. A hajcsomót egy farakás mögé rejtettem, azt hittem, senki sem veszi észre, mi történt. Arra nem gondoltam, hogy a fejemet meglátva azonnal rájönnek mindenre. Jót nevettek. Mikor vendégségbe mentünk, mindenkinek fésültem a haját, 10 évesen kontyokat csináltam – mesélte a mesterfodrász.

Meszlényiné Marika 35 éve van a szakmában. A szerző felvétele
Meszlényiné Marika 35 éve van a szakmában. A szerző felvétele

A fodrászsuli elvégzése után Nagymágocson és Fábiánsebestyénen dolgozott. Huszonhárom éve tevékenykedik Vásárhelyen, ahol kisebb üzletekben dolgozott, majd saját vállalkozásba kezdett.

A szerző felvétele
A szerző felvétele

– Korábban kínai üzlet üzemelt ebben az ingatlanban, többször jártam ott, és láttam, milyen szép, jó adottságokkal rendelkezik. Kinéztem, megszereztem, az üzlet berendezésére pályázatot nyertem, és olyanná alakítottam, amilyennek elképzeltem. Itt kell megemlíteni, szüleim abban reménykedtek, orvos vagy pedagógus leszek, utóbbi végül is megvalósult, hiszen sok fodrásztanulót oktathattam. Közülük többen nálam maradtak, segítettek a képzésben, abban, hogy tanítványaimmal sikeresen szerepeljünk a különböző országos versenyeken, illetve külföldön is befutottak. Szigorú voltam, de ezt utólag mindegyikük megköszönte, így tanultak fegyelmet, alázatot a szakma iránt, és a vendégekhez való helyes hozzáállást.

A szerző felvétele
A szerző felvétele

Meszlényi Tamásné az esztendők során jó kapcsolatot alakított ki az ország sztárfodrászaival, Hajas Lászlóval és Zsidró Tamással. Elmondta: soha nem felejti el, hogy volt egy bemutató, amelyre modelleket, fodrászokat kerestek, és Hajas a nyilvánosság előtt kijelentette: a Marika által küldött tanítványok munkájához alig kellett hozzányúlni. – Ez életem egyik legnagyobb dicsérete – közölte mosolyogva.

35 éve van a szakmában. Elmondta: férje, Meszlényi Tamás mindig mindenben segítette, mellette állt, azt is elviselve, hogy éjszakába nyúlóan dolgozik, készül a versenyekre tanítványaival.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár: A területet vissza kell adni a természetnek

Országosan is egyedülálló, hogy egy betonépületet lebontanak, majd a területet visszaadják a természetnek – mondta Lázár János a pénteki vásárhelyi közgyűlésen. Tovább olvasom