Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Vásárhely is beszáll évi hatmillió forinttal

Hódmezővásárhely - Vásárhely önkormányzata is támogatja a dél-alföldi érdekképviseleti és információs iroda létrehozását Brüsszelben, és a költségekhez minden évben hatmillió forinttal járul hozzá.
Becsey Zsolt néppárti politikus, európai parlamenti képviselő már régen azzal „bombázza" a dél-alföldi régió megyei közgyűléseit, megyei jogú városait, hogy nyissanak önálló, közvetlen lobbitevékenységet kifejtő képviseleti irodát Brüsszelben. A közelmúltban már csak Hódmezővásárhely és Szeged támogatása hiányzott. Vásárhely közgyűlési határozattal az ügy mellé állt, Szeged viszont nem favorizálja az elképzelést.

Brüsszelben a nyolcvanas évek elejétől több mint 350 regionális, térségi, kistérségi vagy városi iroda nyílt, melyekben közel tízezren dolgoznak. Ezekhez csatlakozhat szeptemberben a Dél-Alföld is, ekkor nyílhat meg a brüsszeli iroda. Az alapítás előtt a csatlakozók – Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megye közgyűlése, valamint a megyei jogú városok – közhasznú korlátolt felelősségű társaságot hoznak létre március 14-én – tudtuk meg Mikecz Pétertől, a vásárhelyi polgármesteri hivatal városstratégiai irodájának vezetőjétől.

A működést – a közgyűlési határozat értelmében – Vásárhely évi hatmillió forinttal támogatja, és ezt az összeget a költségvetésben előre elkülöníti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Városi pénzből vásárolt új műszert a vásárhelyi kórház

Hódmezővásárhely - Fél év kényszerszünet után hétfőn reggel 8 órától újraindul az emlőrákszűrés a vásárhelyi Erzsébet-kórházban. Tovább olvasom