Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Vásárhely lett az év települése

Hódmezővásárhely - Vásárhely nyerte meg idén Az év települése játékot a Magyar Televízió Főtér című műsorának szavazásán. Jutalmul jövőre a Magyar Turizmus Zrt. kiadványaiban, rendezvényein népszerűsíti a várost. Lázár János polgármester szerint az elismerés tükrözi az eredményeket.
Az idén Vásárhely kapta meg Az év települése címet – immár hatodik éve szavazhatnak a nézők a Magyar Televízió Főtér című műsorában bemutatkozó városokra, falvakra. Az idén 11-en vetélkedtek az elismerésért, összesen 8467 SMS-t, e-mailt és képeslapot juttattak el a nézők a televízióhoz. A legtöbb, 3025 voksot Vásárhely kapta, maga mögé utasítva Baját és Tapolcát.

A Főtér című műsort még januárban forgatták a városban, ahol a nevezetességek mellett egy lovastanyára és egy hagyományos disznóvágásra is ellátogatott a stáb. A műsor készítői öt napig dolgoztak a városban és környékén, ahol sok szép és különleges helyet ismertek meg – mondta lapunknak Novodomszky Éva, a Főtér népszerű műsorvezetője. Izgalmas élményei között említette a lovaglást, járt a városháza tornyában, ami szintén különleges kirándulás volt. A műsorvezető szerint a győzelem a település élhetőségét és az összefogást mutatja.

A város élhetőségét és az összefogást mutatja a Magyar Televízió díja. Fotó: Tésik Attila
A város élhetőségét és az összefogást mutatja a Magyar Televízió díja.
Fotó: Tésik Attila

Külön érdekesség, hogy a műsor egyik szerkesztője, Mohácsi Szilvia vásárhelyi. Őt tegnap a Budapesten tartott díjátadó után értük el. Elmondta: örül Vásárhely sikerének, persze elfogulatlanul. A játék győztesének egy különleges herendi váza a jutalma, valamint a Magyar Turizmus Zrt. kiemelt promóciós támogatása, ami annyit jelent, hogy 2010-ben kiadványaiban, kiállításain népszerűsíti a várost. A szerkesztő azt is elárulta: havonta, kéthavonta látogat haza édesanyjához Vásárhelyre, ahol szívesen időzik a Kossuth téren és a Fekete Sas környékén.

Meglepte az elismerés a város polgármesterét. Lázár János elmondta: fontos, hogy milyen kép él Vásárhelyről az országban és a világban. Az elismerés az eddig elért eredményeket tükrözi, a díj szép ajándék a településen élők karácsonyfája alá – tette hozzá. A Vásárhelyről készült Főtér műsort január 2-án ismétli meg az m1.

További két díj Vásárhelynek

Két másik fontos díjat is kapott a közelmúltban Hódmezővásárhely: a megyei jogú városok sorában negyedikként átvehette a Magyar Szabadidősport Szövetség kitüntetését, és Az év honlapja díjat nyerte el a www.hodmezovasarhely.hu a Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Klub pályázatán.

Évet értékelt Lázár

Az elmúlt 5 esztendő legsikeresebb éve 2009 – állapította meg tegnap évértékelő sajtótájékoztatóján Lázár János. Elmondta: 2009-re az önkormányzat a legnagyobb szolgáltatója lett a városnak, a szolgáltatások árainál is jó üzletpolitikát folytattak. Vásárhely közterületei rendezettek, mégpedig külső vállalkozók nélkül, hiszen a segélyért cserébe közmunkát kérnek. Gazdaságilag is stabil évet zártak az intézmények, példaként a kórházat említette, amely a megszorítások ellenére sem adósodott el. Lázár a fejlesztésekről elmondta: jelenleg összességben 15 milliárdos beruházás zajlik a városban.

Olvasóink írták

 • 6. skid 2010. március 22. 09:49
  „Az év nyugdíjas lakóparkja díjat is elnyerné”
 • 5. linc 2009. december 24. 07:49
  „Ez körülbelül annyira értékes "díj", mint az "év embere" cím Vásárhelyen. Elnyerni is kb. úgy lehet.”
 • 4. Dongó 2009. december 24. 07:10
  „Sajnos az eladósodott m.j. városok között csak a másodikok lettünk (Kósa Lajos), de félretéve a gúnyt, gratulálok a VÁROSUNKNAK.
  Szép napot és Boldog Karácsonyt a Városunk Polgárainak és minden Olvasónak: Dongó”
 • 3. efje 2009. december 23. 22:09
  „Talán túl sok volt a negatív hozzászólás és zavart valakit.”
 • 2. Filctoll 2009. december 23. 20:50
  „Még vagy 6x kérjük ezt a hirt megjelentetni!
  Remélem vezércikk lesz a nyomtatott verzióban!”
 • 1. NH 2009. december 23. 17:35
  „Néztem még év közben a műsort és - lassan 10 éve elszakadtan is - jó volt látni, szivetmelengető.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kommandósok fogták el a rablót

Kommandósok fogták el tegnap hajnalban azt a 23 éves mártélyi férfit, aki Mikuláskor a gyanú szerint leütötte és kirabolta Jochim Lászlót. Tovább olvasom