Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Vásárhely megújítja a belváros egy szakaszát

Hódmezővásárhely - Augusztusra egységes arculatúvá válik a vásárhelyi Zrínyi utca Dr. Imre József utcáig tartó szakasza, amely az elképzelések szerint a régi promenád hangulatát idézi majd. A város saját zsebből felújítja a házak homlokzatát, a járda díszburkolatot kap.
A régi promenád hangulatát szeretnék visszahozni a vásárhelyi Zrínyi utca elején. A jelenleg zajló, több milliárd forintos belvárosi rehabilitációhoz kapcsolódva pár hét múlva megújul a mintegy 170 méteres utcaszakasz. Az augusztusban nyíló 90 szobás, négycsillagos Best Western Ginkgo-Sas Városi Hotellal párhuzamosan egységes arculatúvá válik az utca mindkét oldala.

– Rendbe tesszük az épületek homlokzatát. A 2000-ben magántulajdonba került egykori ifjúsági házat tavaly újították fel, így ezzel nem kell foglalkoznunk. Ezen az oldalon összesen hat ingatlan található, közülük három magán- vagy vegyes tulajdonú. Ezeket érintené a homlokzat rekonstrukciója, mivel a többi megfelelő állapotban van. A szemközti oldalon három ház sorakozik, egyet kell felújítani – sorolta Mucsi László, a polgármesteri hivatal városfejlesztési irodájának vezetője.

Nem csak a házak újulnak meg. A járda díszburkolatot kap, és rendbe teszik az utat is. A Kossuth tér mintegy meghosszabbításaként megszépül a parkrész. Új padokat helyeznek ki, illetve kicserélik a régi kandelábereket. A munkálatok költségeit a város állja, hogy ez pontosan mennyi pénzt jelent, azt Mucsi László még nem tudta megmondani.

Olvasóink írták

 • 5. szuszikla 2010. június 11. 21:55
  „Na újabb pénzkidobás a 17,5%-os munkanélküliség városában. Lassan "bejárási" tilalom lesz a "hajléktalanoknak, csóróknak, szegényeknek, munkanélkülieknek" mert csak rontanák a belváros látványképét. Lassan várhatjuk a szokásos védőbeszédet: "Munkahelyeket teremtünk újabb "X" számú közmunkásnak, hiszen valakiknek takarítani kell az újabb díszterületet." Arra meg bárki jó, aki már a szakadék szélén van, hiába tanította ki az állam hiába van diplomája. Megmondják neki őszintén: "Ember rossz helyre születtél, egészséges nem rokkant magyar ember vagy és sajnos helyén van még minden "bőrdarabod".”
 • 4. eldorádó 2010. június 11. 14:30
  „az útburkolatnak semmi baja...A szocreál, foltozott Andrássy utcát kellene promenáddá varázsolni uraim!”
 • 3. Hód 2010. június 08. 20:49
  „Hála Istennek, már azt gondoltam, hogy nehéz helyzetben van a város, és megszorításokra, költségtakarékosságra lesz szükség!”
 • 2. airwaves 2010. június 08. 11:44
  „Miközben az Andrássy út olyan mint a Balkán, a munkanélküliség 17 %, a város adóssága pedig az egeket veri... Dehát a tulajdonosi kör, az tulajdonosi kör! A város pénzén ( a mi pénzünkön) még a magánházak homlokzatát is felújítják! A főnök új, kimondhatatlan hosszú nevű szállodája mégse állhat lepukkant környezetben! Na nyereséges is lesz az, mert arra mindig lesz pénz a torony alatt... Addig a helyi vállalkozók szépen tönkremennek, a nép meg elcsórósodik... De múzeum, színház, templom, szobor, kiállítás és koncert az lesz sz@rásig... Szép, új jövő! Köszönjük Emese!”
 • 1. vuk1 2010. június 07. 15:56
  „1 látványterv vagy makettet fel lehetett volna tenni cikk mellé.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyi honvédek a gátakon

A vásárhelyi laktanya katasztrófavédelmi alegysége is útnak indult tegnap az árvíz sújtotta térségbe: százhúsz katonát vezényeltek Szendrőre és környékére. Tovább olvasom