Délmagyar logó

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 12°C | 19°C

Vásárhely megváltja a lőteret

Hódmezővásárhely - Huszonötmillió forintos támogatást kér a vásárhelyi Polgári Lövészegylet azért, hogy a megállapodás lejárta előtt visszaadja a város kezelésébe a hódtói kispuskalőteret.
Ingyen használja a vásárhelyi Polgári Lövészegylet a hódtói kispuskalőteret a vásárhelyi önkormányzat és a Kincstári Vagyonigazgatóság (mai nevén Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.) megállapodása értelmében. A 2012. szeptember 30-áig szóló szerződés értelmében a létesítmény kizárólag sportcélokra használható, nem szabad sem eladni, sem jelzáloggal terhelni. A szerződés 1997-es megkötésekor az önkormányzatnak és a lövészegyletnek is megfelelő volt a megállapodás, ám mára mindkettő másképp képzeli a jövőt. A belváros modernizálását jelentő Tornyai-projekt érinti a Dr. Rapcsák András utca 3. számú ingatlant, amelyben a Polgári Lövészegylet másik, úgynevezett légpuskalőtere működik.

Az elavult vásárhelyi lőtér a Family Center szomszédságában. Értékes lett a Polgári Lövészegylet telke. Fotó: Miskolczi Róbert
Az elavult vásárhelyi lőtér a Family Center szomszédságában. Értékes lett a Polgári Lövészegylet telke. Fotó: Miskolczi Róbert

A város és az egylet közti tárgyalásokon derült ki, hogy a sportegyesület szívesen szabadulna a Hódtó utcai kispuskalőtértől, amely már nem felel meg sportcélokra. Huszonötmillió forint fejében átadnák az ingatlant a városnak, és a pénzből egy korszerű lőteret hoznának létre egy magántulajdonban álló ingatlanon. Az ügylettel a város is jól járna, hiszen a lőtér a Hódtói bevásárlónegyedben található. Telekszomszédja a Family Center, a város első plázája, szemközt működik az Aldi, és a vasút felőli oldalára hamarosan barkácsáruház épül.

Rábólintott a közgyűlés

A vásárhelyi közgyűlés megszavazta a legutóbbi ülésén, hogy – az MNV Zrt. hozzájárulása után – a lőteret 25 millió forint támogatás kifizetése fejében átvegye a város. A települési képviselők azt is jóváhagyták, hogy csereingatlant biztosítsanak a sportegyesületnek a Dr. Rapcsák András utca 3. szám alatti házból való távozásuk érdekében.

– Azért szeretnénk idő előtt otthagyni a Hódtó utcai kispuskalőteret, mert az már nem felel meg a kor követelményeinek, hiszen nincsenek szociális helyiségei – mondta lapunknak Igaz Katalin. A Polgári Lövészegylet vezetője hozzátette: a 2012. szeptember végéig szóló megállapodást azért érdekük idő előtt felbontani, mert a szerződés lejártakor a lőteret anélkül kellene elhagyniuk, hogy egy fillért is kapnának a várostól. Azaz lehetőségük sem lenne másik lőteret építeni.

– A maroslelei úton, a várostól 4-5 kilométerre egy tanyán építenénk magunknak új sportcentrumot, amelyen 25-30, sőt 300 méterre is lehetne lőni. Helyet kaphatnának itt a fekete lőporosok, esetleg egy íjászpálya is – vázolta a terveket Igaz Katalin. A ma 70-80 taggal rendelkező egylet a várostól kért lelépési díj egy részéből a lőtér kialakításának kezdeti lépéseit tenné meg. A maradékot pedig a fejlesztéseket lehetővé tévő pályázatok önerejének biztosítására használják majd fel.

Olvasóink írták

 • 16. Beth- 2008. szeptember 13. 21:15
  „akkor ez most zsarolás?????”
 • 15. Csavok 2008. szeptember 11. 15:17
  „"kérdések"
  Remekül megláttad a dolog furcsaságát ! A terület a cikk szerint a
  Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-é vagyis állami tulajdon.
  Hogyan kerül az a vagyon egy magántelken épülő lőtérbe ?
  Kié lesz a lőtér, kié lesz a terület ? Ki fizet kinek bérleti díjat ?
  Sok megválaszolatlan kérdés.
  Várjuk a választ kedves Korom úr ! Megtaláltam egy újabb cikk témáját.
  Üdv.: Csavok”
 • 14. Fegor 2008. szeptember 11. 14:01
  „nem kétlem.”
 • 13. aranka2 2008. szeptember 11. 13:34
  „Ha mindenki úgy költené a pénzt, ahogy akarja, természetesen káosz lenne. A Kalmárról pl. nem tudjuk, hogyan költötte. A lőtérről sincs konkrét tudomásunk, ám több, mint valószínű, hogy kell a pénz, de nagyon, és a népkerti telek jóval több, mint 25 millióért értékesíthető. Városunk mohó és költekező vezetése nem képes kivárni azt a 3-4 évet, amikor ingyen is megkaphatná, inkább fizet, hogy többet kaszálhasson. Azt hiszem ez is hűtlen/hanyag kezelés lehet, amivel viszont éppen a Kalmár volt igazgatóját támadják.”
 • 12. aranka2 2008. szeptember 11. 13:28
  „Fegor, bár nickem nőies, feleségem szerint férfi vagyok.”
 • 11. kérdések 2008. szeptember 11. 10:39
  „Jó ötlet a korszerűsítés, örülök, ha sportlétesítményeket korszerűsítenek. Kár, hogy ehhez is magántulajdont kell bevonni. Jobb lenne, ha mindenféle sportnak megfelelő körülményeket tudna előteremteni maga a város. Persze, én ehhez nem értek.

  Ha magántulajdonban levő ingatlanra épül, akkor kié lesz az állami pénzből épülő ingatlan? Vagy ez sem állami pénz? Kié az a 25 millió forint, kié az ingatlan, a lövészegyleté?

  Lesz paintball pálya is? ;)”
 • 10. Fegor 2008. szeptember 11. 09:55
  „csavok, lehetetlent kérsz tőlem. szerintem nem fogod megérteni.”
 • 9. Csavok 2008. szeptember 11. 09:42
  „"Fegor"
  Fejtsd ki, légyszíves: mi a lényeg ! Hátha megértem.
  Köszi ! Üdv.: Csavok”
 • 8. Fegor 2008. szeptember 11. 07:34
  „látom a lényeget te sem érted.”
 • 7. Csavok 2008. szeptember 10. 20:44
  „Egyetlen probléma van csak itt kedves "Fegor" !!!!
  Ebben a városban csak egyetlen ember költheti úgy a pénzt ahogy akarja és szórja is mint bolond a lisztet. Te viszont azok közé tartozol aki majd vissza fogja fizeti és ebben a híres, kedves "városépító" már nem fog részt vállalni. Ez a probléma tudod kledves ´Fegor"!!!”
 • 6. Fegor 2008. szeptember 10. 18:35
  „mondok egy konkrét példát, hogy lásd te is lehetsz olyan nagyvonalú, hogy dicsérhesd néha, kedves aranka2 (sose tudom eldönteni, hogy fiú vagy-e vagy lány, mondjuk nem is érdekes annyira.). szerintem nagyon jó dolog, hogy odafigyel arra, ha a pénzünket nem törvényesen költik, lásd kalmár esete. nem tudom, hogy mi lesz a végeredmény, ezért nem ítélkezek előre (és utólag sem fogok), de azért ez örvendetes nem? képzeld már el, hogy mi lenne, ha mindenki úgy költené a pénzt, ahogy akarná.”
 • 5. aranka2 2008. szeptember 10. 14:32
  „Kilgore, boldogan dícsérném a polgármestert, ha volna miért!”
 • 4. 212 éves terv 2008. szeptember 10. 08:14
  „remélhetőleg jó biznisz lesz és többmint 25 millióért értékesítik. Bár, ismerni kellene a Tornyai-projektet, lehet, hogy oda nem is üzlet, hanem egy szálloda van álmodva!”
 • 3. KilgoreTrout 2008. szeptember 09. 21:24
  „Jajj, kedves mégis, itt nem divat ám úgy hozzászólni, hogy nem szidod a polgármestert:)))”
 • 2. mégis 2008. szeptember 09. 16:23
  „Ne ezt lásd, hanem azt, hogy a lövészek normális wc-s mosdós lőteret építenek maguknak. A város kivárhatta volna a szerződés lejártát is, akkor az egylet egy fityinget sem kapna.”
 • 1. biznisz 2008. szeptember 09. 15:07
  „A lőtér helyére melyik hipermarket pályázik? És ugyan mennyiért fogja megkapni a területet? Jó kis üzlet lesz ez is...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénteken és szombaton újra dübörög a Hódstock

Hódmezővásárhely - Harmadik alkalommal rendezik meg szeptember 12-én és 13-án a Hódstock fesztivált… Tovább olvasom