Délmagyar logó

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos 1°C | 4°C Még több cikk.

Vásárhely most is a Molnál tankol

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi önkormányzatnak nincs aláírt szerződése az OMV-vel – írja lapunkhoz eljuttatott közleményében a város jegyzője, Korsós Ágnes.
A benzintender eredménye, miszerint az idei évtől nem a Molnál, hanem az osztrák hálózatnál tankolják az állami autókat, kiverte a biztosítékot a Fidesznél, a rendészeti bizottság fideszes vezetője, Lázár János az ügy miatt múlt péntekre összehívta a testületet. A szocialisták nem mentek el, így a bizottság határozatképtelen volt (ma délutánra újabb ülést hívtak össze.) Molnár Csaba kancelláriaminiszter, aki ugyan megjelent, de gyorsan távozott is, azt mondta: a vásárhelyi önkormányzat is a tendergyőztes OMV-nél tankol.

Erre reagált most a jegyző, akitől megtudtuk: 2007-ben csatlakoztak a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság (KSZF) és a Mol által megkötött szállítási keretszerződéshez, így alacsonyabb áron juthattak üzemanyaghoz. Az év végi változásról december 21-én a Mol értesítette őket azzal, hogy 31-én éjfélkor Mol-kártyáik érvénytelenné válnak. Mivel 10 nap alatt lehetetlen közbeszerzési eljárást lefolytatni – tette hozzá Korsós Ágnes –, a kényszerhelyzetben regisztráltatták magukat a KSZF-nél, de nem írtak alá szerződést az OMV-vel. Az üzemanyagot továbbra is a Moltól vásárolják, kártya nélkül, készpénzért – hangsúlyozta a vásárhelyi jegyző.

Olvasóink írták

 • 3. totya66 2010. január 14. 07:18
  „Valaki magyarázza már el ez mitől magyar cég??
  MOL tulajdonosi szerkezete:
  Külföldi befektetők : 25,8%
  Surgutneftegas (Orosz): 21,2%
  Oman Oil :7%
  CEZ MH B.V :7,3%
  Magnolia Finance :5,7%
  ING bank :5%
  Crescent petroleum :3%
  Dana Gas :3%
  A Maradék az OTP és egyéb hazai befektető!”
 • 2. totya66 2010. január 14. 07:08
  „A MOL 22%-a egy éve még az OMV tulajdonában volt de azután kivásárolták az Oroszok. A Fidesz is tudja a köpönyeget forgatni rendesen akkor azért tiltakoztak hogy ne az oroszok kapják meg most meg azért hogy nehogy már ne az oroszok kapják meg. Ja persze ők biztos lemondanak a haszonról és az ő részüket átutalják a magyar kincstárba. Vagy esetleg az OMV nem fizeti a jövedéki adót mert az üzemanyag nem a tulajdonos miatt drága!!!”
 • 1. Agyalapi 2010. január 12. 13:20
  „Így akkor most alacsonyabb áron kapják továbbra is a benzint, vagy csakazértsem alapon inkább drágábban tankolnak?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Abdul Rahim autóügye nehezen kerül nyugvópontra

Nem kell megfizetnie az összetört önkormányzati autó miatti kárt a mindszenti képviselő Abdul Rahimnak – első fokon így döntött a bíróság, a város azonban fellebbez. Tovább olvasom