Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Vásárhely nyári fesztivállal ünnepel

Hódmezővásárhely - Az Apostol zenekar és közönsége is élvezte a tegnap esti koncertet a vásárhelyi Emlékpont előtti színpadon. A legendás együttes az egyik szereplője volt a Szent István király ünnepe tiszteletére rendezett négynapos fesztiválnak, mely kora délután a Kossuth téren nyílt meg, három helyszínen zajlik, és hétfőn este ér véget.
Szent István államalapító, nemzetteremtő munkásságát méltatta az első királyunk ünnepe alkalmából rendezett hétvégi, négynapos nyári fesztivál megnyitóján mondott beszédében tegnap délután a Kossuth téren Lázár János polgármester, országgyűlési képviselő. Hangsúlyozta, első királyunk erős államot teremtett Európa közepén, felismerve, hogy különben a magyarság nem marad fenn. Példája 1007 év után is követendő. Azt kívánta, hogy e hét végén a vásárhelyiek is tegyék félre a politikai ellentéteket.

– Szent István ünnepe az erős állam igényének ünnepe is a vásárhelyiek számára – jelentette ki, majd megnyitotta Baranyai Antal fotóművész szabadtéri kiállítását. Az ezt követő nemzetközi táncbemutatót követően este fél 7-től már az Apostol együttes Emlékpont előtti koncertjére igyekezett Vásárhely apraja-nagyja. Ezrek tapsolták meg a színpadra lépő Kószó Péter alpolgármestert, aki igazi örömzenét ígért az Apostol koncertjével, s a zenekarban senki sem csalódott. Homokvár, kártyavár légvár című dalukat vastaps fogadta, Lili című rock and rolljukra már volt, aki táncra is perdült. A Nem tudok élni nélküled című nótát számosan énekelték együtt a zenekarral. A jelenlévők nem törődtek a meleggel, s azzal sem, hogy állni kellett a színpad közelében folyamatosan növő tömegben.

Aki egyszerre több műsorszámot, fellépőt is szeretett volna látni, semmiről sem maradt le. Visszaballaghatott a Kossuth térre, a Cotton Club Singers műsorára, majd újra az Emlékponthoz sétálhatott, a Kormorán zenekar fellépésére.

A programsorozat csúcspontja, a Kossuth téri tűzijáték hétfőn este 10-kor kezdődik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglepő fejlemény Endreitelep-ügyben

Hódmezővásárhely - Két tanyája van, és a Rákóczi utca 102. szám alatti kertes ház felét is… Tovább olvasom