Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Vásárhely segít a nevelésben

Hódmezővásárhely - Vásárhelyen példaértékű a közoktatásban a hátrányos helyzetű gyerekek integrációja – hangzott el tegnap az esélyegyenlőségről tartott konferencián, amely arról is szólt, hogyan segíthet egy önkormányzat a szülőknek a gyermeknevelésben.
Az esélyegyenlőségről rendeztek konferenciát tegnap a vásárhelyi Fekete Sasban. Előadást tartott többek között Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter, Soltész Miklós, az országgyűlés ifjúsági, szociális és családügyi bizottságának elnöke, Ferge Zsuzsa szociológus, Lakatos Sándor romaügyekben illetékes miniszteri biztos, valamint Nagy Ágnes, a Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ főigazgatója. Az ország több pontjáról iskolaigazgatók, pedagógusok, romák érdekvédelmével foglalkozó szervezetek képviselői jöttek el a tanácskozásra. Mint kiderült, nem véletlenül Vásárhely adott otthont a tanácskozásnak.

– Megszüntettük az összes általános iskolát, majd újraalapítottuk őket. Mostanra egyetlen egy olyan intézményünk sincs, ahol a hátrányos helyzetű gyermekek aránya meghaladná a 20 százalékot, a bezárt Szántó Kovácsban viszont ez túllépte az 50 százalékot is – mondta Lázár János polgármester megnyitóbeszédében. Elhangzott: Vásárhely valamennyi általános iskolájának lett beiskolázási körzete, a helyi önkormányzat álláspontja szerint ugyanis közpénzekből se városszéli szegény-, se belvárosi elitiskolát nem szabad üzemeltetni. Vásárhelyen az itt születendő gyermek életét végigköveti az önkormányzat, egészen az elhelyezkedéséig. Így a város szinte társa lesz a szülőknek a gyermeknevelésben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az esélyegyenlőségről Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - Vásárhelyen egy iskolában sem nagyobb húsz százaléknál a hátrányos helyzetű… Tovább olvasom