Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Vásárhely zongorájára gyűjtenek

Hódmezővásárhely - Vásárhely hangjára, vagyis a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ koncertzongorájára indítanak adománygyűjtést – hangzott el tegnap a városházán tartott sajtótájékoztatón.
Almási István polgármester elmondta: a szeptemberben átadott művelődési központ fejlesztését követően minden adott a kiváló produkciókhoz, de csak a helyiek tölthetik meg élettel.

– Nem létezhet színpad koncertzongora nélkül. A zongora adja meg az intézmény alaphangját – jegyezte meg a polgármester. Arra kéri a vásárhelyieket, hogy segítsenek, támogassák egy kiváló hangszer beszerzését. A felajánlásokat a Hódmezővásárhely Városáért Alapítvány: OTP Bank 11735067–20047672 számlaszámra várják, közleményként a zongora szót kell beírni. Almási István azt mondta: Steinway vagy Bösendorfer koncertzongorát szeretnének, amely mintegy 35-40 millió forintba kerül.

Olvasóink írták

 • 13. lisa01 2012. október 11. 21:42
  „Az óvodásokat, és a kisiskolásokat tessenek kampányolni, ebben hofirózsi biztos segítene, ért hozzá. Esetleg még a hajléktalanszállásokra is kilehetne függeszteni a számlaszámot.”
 • 12. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2012. október 07. 16:12
  „Olyan nincs, hogy a Casino, vagy egyéb bezárt szórakozóhely újboli kinyitásáért lehetne gyüjteni?
  Ki a t*met érdekli egy k*a zongora?”
 • 11. totya66 2012. október 07. 13:38
  „A hírekben úgy mondják "Az 1,2 milliárdból megújult BMK első előadása".
  Na most ez a potom 35-40 millió már nem fért bele?
  Ja azt még az MSZP adta 3 éve, a Fidesz nem szórja a pénzünket ilyen csacskaságokra.
  De akkor miért van az arany betűs márványtábla az előcsarnokban hogy "Orbán Viktor miniszterelnöksége, Lázár János polgármestersége és Almási István alpolgármestersége idején" adták át.
  Ők miért nem járulnak hozzá, ha már az építéshez semmi közük csak az átadáshoz??”
 • 10. portis 2012. október 07. 11:45
  „Magam részéről a 88.000 Ft-os ingatlanadómmal tudtam hozzájárulni a zongora megvételéhez.
  Vagyis mit beszélek, nem ingatlanadó az, hiszen az nincs és nem is lesz, hanem építményadó.”
 • 9. booo 2012. október 06. 21:59
  „8. alexy - Arról a zongoráról -ha jól emlékszem- a múltkor Lázár azt mondta hogy nem elég "testes" a hangja. Ezért van most a gyűjtés. Az ára tényleg zuhant egy 10 millát! Első körben 45-ről cikkeztek, most megállt 35-ön. Megjegyzem, először meg kellett volna tudakolni hogy mennyibe kerül a zongora, miután tudott az ára, lehet gyűjtést szervezni. De lehet hogy még 1 hetet érdemes várni és leesik az ára a mostani 35 millióról 25 millióra! 45-35-25.”
 • 8. alexy 2012. október 06. 20:24
  „Hát igen, a felülről írányított népi kezdeményezés. Engem nagyon az 50-es évekre emlékeztet. Kiváncsi lennék, és nem is értem az újságírókat, hogy miért nem kérdezik meg, hogy a tisztelet polgármester úr, elődje és a képviselők (nem a képviselői alapból!), mennyi felajánlást tettek e nemes célra? Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a PMK-ban volt egy versenyzongora, ami, ha jól tudom, még annó Antal Imre segítségével került a városba. Az hova lett? Nem lehetett volna felújítani?”
 • 7. hajnalka 2012. október 06. 19:11
  „Azért a változás pozitív: egy hete még 45 milliós zongorát vizionáltak...”
 • 6. anzseliza 2012. október 06. 11:40
  „4.xenopus,
  5.Dongó
  Tökéletesen így van.
  Arra azért kíváncsi vagyok, mikor jelenik meg a cikk, hogy összegyűlt a pénz ebben a városban, ahol rengeteg a szegény. Még mielőtt kikiáltanának kultúra ellenesnek, gyorsan közlöm,hogy jómagam is zeneiskolába jártam, a gyerekem is tanul zongorázni, igaz, csak egy iskolából kiselejtezett 50 000 Ft-os hangszeren gyakorol itthon. Természetesen nem mondok olyan sületlenséget, hogy a BFMK-ba is ilyen kell, azt viszont igen, hogy vagy olcsóbbra gyűjtsenek, vagy ha maradnak a 40 milliósnál, ne a népnél keresgéljenek! Paradox, de minél nagyobb összeg kell, annál kevesebb ember is össze tudná hozni azt az összeget. Ehhez elég csak 1-2 tucatnyi személyhez fordulni, / pl. akinek 1000 hektárnyi földje van egyéb ingatlanok és más földi javak mellett/, s máris összejönne a 40 milla!
  Feltételes módban írtam, mert azok úgysem adnának, hiszen az ő credójuk, hogy amennyid van, annyit érsz! S ha adnának, kevesebb maradna nekik, ergo: kevesebbet is érnének.....!!!!!”
 • 5. Dongó 2012. október 06. 07:18
  „Üdv!
  Érdekes módon mindig van valami, amire igen-igen nagy a szükséglet ebben a kis mezővárosban. Példaként: kellene egy Hódgép, egy Metripond, egy Hódiköt, Vágóhíd, egy ...stb. Szóval munkahelyek kellenének! Természetesen kell egy BMK, egy sétáló utca, ahol tömegek sétálnak a szökőkutak körül, sok-sok körforgalom, melyeket időnként átépítenek, egy Dr Rapcsák szobor, egy Emlékpont, sok sok kamera a Zsoldos utca környékére, de kellene még villanyvasút Szeged és Vásárhely között, ezek mind-mind igen fontos és munkahelyteremtő beruházások, amelyeket természetesen a vásárhelyi vállalkozások építenek, munkát adva sok-sok idevaló munkásnak. Nem a szabolcsiaknak, nem a Bácskiskuniaknak, nem a Sim...ka érdekeltségű cégeknek.
  Ja majd elfelejtettem, hogy kellene még egy Steinway vagy Bösendorfer zongora is 30-40 millásért, hogy munkát adjon két-három zongora tologatónak, persze vásárhelyinek.
  Tisztelettel: Dongó”
 • 4. xenopus 2012. október 05. 17:23
  „Adakozzon, aki rájuk szavazott!”
 • 3. Qllancs 2012. október 05. 15:43
  „almási pistabáááá majd el szaxofonozza a műsort ! Úgy is gyűjteménye van otthon .
  Közadakozás : majd a fideszfanok , akik megszavazták , meg lézer jani majd adakoznak !”
 • 2. online 2012. október 05. 12:19
  „Abban igaza van a pm.nek hogy ha van zongora, az legyen jó. Ő aztán tudhatja hogy mekkora a komolyzenei koncertlátogatás Vásárhelyen. Volt ő ott igazgató. Lagzilajcsinak meg nem kell Petrof. Szerintem nem ő találta ki.”
 • 1. Jozsoci 2012. október 05. 04:33
  „Nekem van egy eladó pianínóm 120 ezerért, az nem felelne meg? Jani nyúljon bele a nagykalapba, abból vegyék meg!
  Már mennyi milliárd hálapénzt kapott Vásárhely a hűségéért az elmúlt két évben, már ez a 30-40 milla nem osztana-szorozna.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Speciális hintaparkot avattak a Csodaházban

Speciális játszóteret, hintaparkot avattak szerda délután a vásárhelyi Csodaház Foglalkoztató Központ és Fejlesztő Iskola udvarán. Tovább olvasom