Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Vásárhelyen 2700-an vannak munka nélkül

Azonnal munkát tudnának adni Vásárhely egyik legnagyobb gyárában a felsőfokú végzettséggel rendelkező elektroműszerészeknek, logisztikai munkatársaknak és programozóknak. A magasan képzett szakmunkásokat másutt is keresik.
Tizenöt-húsz munkahelyen állandó a fluktuáció a vásárhelyi Villeroy & Boch Magyarország Zrt.-nél. A szám önmagában nem olyan nagy, hiszen a kerámiaipari cégnél jelenleg kilencszázan dolgoznak, ám egyes szakmákból szinte állandósult a hiány.

156 bejelentett betöltetlen álláshely

Vásárhelyen a Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ körülbelül 2700 álláskeresőt tart nyilván, közülük 243-an pályakezdők. Többségük nő. A bejelentett betöltetlen álláshelyek száma ezzel szemben 156. Többségében, 96 helyre szakmunkást keresnek.

A honvédség és az önkormányzat után legnagyobb munkáltatónak számító Villeroynál szinte azonnal tudnának munkát adni felsőfokú végzettséggel rendelkező elektroműszerészeknek, logisztikai munkatársaknak és programozóknak is – tudtuk meg Sebesi Bálint ügyvezetőtől. A magas követelmény miatt (tudni kell két nyelven, németül és angolul, s minden munkahelyen érteni kell a számítástechnikához is), nem dúskálnak a jelentkezőkben. Betanított munkásokat már könnyebben kapnak, annak ellenére, hogy a porcelángyári munka nem a legkönnyebbek közé tartozik.

– Támogatásunkkal képeznek gipszmintakészítőket a helyi Kalmár Zsigmond Ipari Szakközépiskola és Szakiskolában, de az itt végzett diákok nem mindannyian jönnek végül hozzánk – mondta az ügyvezető.

A Villeroy egyébként szinte állandóan keres belépésre jó fizikumú munkásokat, akiket aztán – ha kell – maguk tanítanak be.
Más vásárhelyi cégek is azt tapasztalják, hogy nehezen találnak magasan képzett szakmunkásokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy Imre ismét múzeumigazgató Vásárhelyen

Tapasztalt muzeológusként látja el a nemrégiben összevont vásárhelyi kulturális intézmények… Tovább olvasom