Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Vásárhelyen az álarc és a tűzijáték a legkelendőbb

Hódmezővásárhely - Vásárhelyen ötven forinttól kínálnak szilveszteri trombitát a kereskedők, keresett kellék az óévbúcsúztatóra az álarc, a bohócsapka és a tűzijáték is. Az árusok szerint az emberek a kisebb és olcsóbb darabokat vásárolják.
A vásárhelyi piacon négy standon találtunk szilveszteri kellékeket. A mindszenti Sebestyén Gyuláné a különböző méretű trombitákat 50-220, a hajókürtöt 350–490, a konfettit 50-400, a szerpentint 130-390 forint közötti áron kínálta. Az álarcok egységesen 150 forintba kerültek. Leginkább a bohókás, poénos tárgyakat, például a világító szemüveget és a vámpírfogat vitték.

Egy másik kereskedő, Vámos Imréné panaszkodott. – Nálunk már szinte semmit sem keresnek, vásárolnak az emberek, a multiknál szereznek be mindent, pedig állítom, ott sem olcsóbb. A tavalyi forgalom sem volt jó, idén nagyobb a pangás. Az első napon 1500 forintnyit árultam, a helypénz 2400 volt – mondta a kereskedő.

Trombitából és álarcból sosem elég. Fotó: Segesvári Csaba

Vámosnénál a szerpentin 150, a kis csomag konfetti 40 forintba került, trombitákat 100-tól 200 forintig kínálta. A Tescóban hegyekben áll a szilveszteri portéka, az árak szórtak, lehet venni 69 forintért, de 1199-ért is ünnepi kelléket. Többen válogattak, megnézték a pezsgősüveget formázó konfettiágyút, a varázslókalpagot, az álarcokat, a csörgős szövetsapkát, a különböző buliajándékokat (lóherés szerencsepatkót és lóherés kerámiamalacot 249 forintért lehetett kapni), a színes sípokat.

Horváthék családi szilvesztere

– Évek óta vásárolunk, elsősorban a gyerekek kedvéért, álarcot, trombitát és kisebb tűzijátékot – mondta Horváth Sándor, aki éppen a Kossuth téri kínálat között válogatott. Elmondta: szilveszterkor összejön az egész família, tízen-tizenketten ünnepelnek együtt otthon, családi körben. A gyerekek egész nap trombitálnak, dudálnak, majd éjfélkor jön a tűzijáték.

A hipermarket előterében is volt egy szilveszteri kellékekkel megrakott asztal. Az árus elmondta: sok trombitát, dudát, kürtöt adtak már el, és a gyerekek körében nagyon népszerűek a különböző műanyag álarcok (macska, róka, indián). A cowboy-kalap és a bohócsapka is toplistás. De kapható a velencei karnevál hangulatát idéző száras tollas maszk is.
A Kossuth téri szilveszteri pavilonnál ottjártunkkor nem tolongtak a vevők, akik 100-tól 3000 forintig választhatnak a kínálatból. – Inkább a kisebb, az olcsóbb, 100, 200 forintos darabokat keresik – mondta Forrai Hajnalka eladó –, tavalyhoz képest jelentős a visszaesés. Az embereknek kevesebb a pénzük, de szilveszter napján még várható egy nagyobb roham.

A tűzijátékok népszerűsége nem csökkent. Vásárhelyen több helyen – például a Weng Áruház udvarán, a Penny mellett, a piac közelében, a Tesco és a Lidl parkolójában – is vásárolhatnak pirotechnikai termékeket a helyiek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összetartást várnak a 2008-as esztendőtől

Tesz-e szilveszterkor fogadalmat? Mit vár 2008-tól? – ezt kérdeztük vásárhelyi, makói,… Tovább olvasom