Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Vásárhelyen családi program volt a népszavazás

Hódmezővásárhely - A kútvölgyi 44-es szavazókörben szinte családi hangulatban telt a voksolás. Míg a helyiek a két urnához járultak az egykori iskolai tanteremben, addig a konyhán főtt a birkapörkölt – a bizottság tagjainak.
A vásárhelyi 22-es körben, a növényvédelmi állomáson fél tizenkettőig a választásra jogosult 785 főből 215 jelent meg. Egyikük lapunknak azt mondta, ha látná, mire ment el a pénz, és javult volna az egészségügyi ellátás, nem sajnálná a 300 forintokat.

– Elvi kérdés – válaszolta röviden arra a kérdésünkre, vajon miért jött el szavazni a vásárhelyi 22-es körben, vagyis a növényvédelmi állomáson tegnap délelőtt Tóth Elizeus. A középkorú férfi kifejtette: a voksolás előtt természetesen tájékozódott mind a három díjról, illetve hátterükről.

A kútvölgyi Tóth Jánosék négy gyermekükkel együtt járultak az urnához.
Fotó: Segesvári Csaba

– Ha látom az egészségügy fejlődését, akkor nem sajnálom azt a háromszáz forintot. Viszont a mai napig nem tudom, hová került az a 20-22 milliárd forint, amit mi eddig befizettünk vizitdíj címén – tette hozzá.
A 22-es körben összesen 785 szavazásra jogosultat vártak tegnap reggel hat és este hét óra között. Ottjártunkig, fél tizenkettőig már 215-en leadták szavazataikat.

Külföldről jött haza

Kallai Árpád, a vásárhelyi Erzsébet-kórház főigazgatója családjával együtt külföldről tért haza tegnap, hogy részt vehessenek a népszavazáson. Mindezt azért tették, mert nagyon fontos dolgokról, az egészségügyről, az emberek életéről szólt a három kérdés.

Mészáros Attila fontosnak tartja a jövő érdekében, hogy ez a három kérdés tisztázódjon. Neki nincs gyermeke, de ennek ellenére a fiatalokért, illetve mások gyermekeiért eljött, és szavazott. Úgy véli, érvényes lesz a szavazás, bőven ötven százalék fölött lesz a részvételi arány.

A kútvölgyi egykori általános iskola tantermében felállított szavazókörben szinte családias hangulat fogadta a betérőket. A bizottság egyik tagjának ismerőse a közeli konyhában birkapörköltet főzött ebédre.

Tóthék több kilométerre laknak a kútvölgyi szavazókörtől. Mivel autójuk nincs, így a házaspár négy gyermekével busszal érkezett. Visszafelé úgy 15-20 percet várniuk is kellett az újabb járatra.

– Elárulom, azért jöttünk, hogy ne kelljen se kórházi napi-, se tan-, se vizitdíjat fizetni. Igaz, gyerekeink még kicsik, a legidősebb 12 éves, de mindannyian tovább szeretnének tanulni, ami nem lesz olcsó – foglalta össze a család véleményét az édesapa, Tóth János.

A bizottságtól megtudtuk, összesen 547 szavazásra jogosult van a 44-es körben. Ebből negyed egyig 181-en szavaztak. A csúcs délelőtt kilenc és tizenegy óra között volt, ekkor több mint százan érkeztek. Talán azért, hogy már ebédre otthon lehessenek, hiszen igen kiterjedt a kútvölgyi tanyavilág, sokan kilométerekre laknak az egykori iskolától.

Olvasóink írták

 • 13. sajti 2008. március 13. 11:01
  „FossiL: Mire gondolsz?”
 • 12. FossiL 2008. március 13. 10:51
  „sajti: "én nem fizetek ugyanarra a dologra két adót."
  Nyugodj meg, fizetsz. Fizettél eddig is, ezután is fogsz.”
 • 11. sajti 2008. március 11. 16:57
  „fevilágosítalak madár. nem nézek hírtévét. demagóg szarnak találom. nem nézek atvt demagóg szarnak találom. a többi híradó meg egy nagy kalap szar. giordano izé melyik csapatban is játszott? mindegy, nem haragszok rád, főnéni. böfögj amit akarsz, én nem fizetek ugyanarra a dologra két adót. akkora pofátok van, miért nem fizetitek a vizitdíjat, ha annyira akarjátok? nem tilos. szerencsére nem is kötelező.”
 • 10. Madárka 2008. március 11. 16:48
  „Sajti! Bocs! A sötétség és a butaság bocsánatos bűn, bár Giordano Brunót (ne haragudj, tudod ki volt ő?) megégették, pedig igaza volt. De most melyikünknek van igaza?! Ha csak azt büfögjük vissza, amit a hírtv-ben hallunk, attól egyikünknek sem lesz jobb.”
 • 9. sajti 2008. március 11. 14:57
  „madárka te bolond vagy. nagy ívben szarok én a fideszre és az mszpre is. és persze rád is. ez vagyok én. azt tudom, hogy eddig is fizettem, ezután is fogok. minek szednek be tőlem több pénzt? szedjenek be maguktól, ha már szétlopják az országot biztos futja rá. az összes szemét politikus. ha neked is futja, fizess vizitdíjat, én nem tiltom meg. látom kár volt megszólítani téged te buta, sötét ember.”
 • 8. Madárka 2008. március 11. 13:55
  „Sajti! Látszik, hogy fogalmad sincs, miről van szó, így szavaztál. Ez a Fidesz logikája, a buta, sötét embereket megszólítani. Ez vagy te.”
 • 7. sajti 2008. március 11. 07:25
  „madárka. milyen ingyen jogsi te gyagyás? eddig nem fizettél az egészségügyért? a vizitdíj előtt is fizettél érte. ha dolgoztál. ha plusz 300 ftot akarsz fizetni az orvosnak, ki a fene akadályoz meg benne? fizessél! nem tilos, tud róla számlát adni.”
 • 6. I.G. 2008. március 10. 21:19
  „Mindent a hatalomért ,előre !M ég jön a nagygyűlés ,ahol emlékezés ünnep helyett, szónoklat lesz .Mondjon le a kormány, én akarom a hatalmat !Majd én megcsinálom !
  Mi lesz még 2 évig ! Uram könyörülj !”
 • 5. Madárka 2008. március 10. 20:54
  „Győztünk! Győztünk! Győztünk! Aztán majd ha nem lesz pénz a 47-es szélesítésére, megint elmegyünk népszavazni, meg az ingyen jogsiért, ami szintén állampolgári jogon jár, azután szavazunk az adó eltörléséről, meg mindenről, ami pénzbe kerül és megyünk az ősközösségbe, vagy Orbán V. vezetésével legalábbis a kommunizmusba. Hajrá Magyarország!”
 • 4. makelele 2008. március 10. 11:09
  „Nahát mik vannak...
  Ma már a 12 éves, és az annál fiatalabb gyerekek biztosan tudják, hogy tovább akarnak tanulni...:)!? Ennyire nem kell szerepelni kérem!!!”
 • 3. FossiL 2008. március 10. 10:43
  „1. Amati :D
  Számból vetted ki a vigyort! :)”
 • 2. bábele 2008. március 10. 07:55
  „Honnan tudja, hogy tovább akarnak tanulni a gyerekek? Addig sok víz lefolyik a Tiszán!”
 • 1. Amati 2008. március 10. 07:53
  „hát igen, más úgyse történik a városban :)))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az év végéig felújítják a szikáncsi utat

Hódmezővásárhely - Már tervezi a 4415-ös út Hódmezővásárhely és Szikáncs közötti, körülbelül 7 és fél kilométeres szakaszának felújítását a Magyar Közút Kht. Tovább olvasom