Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Vásárhelyen gyógyulnak a kisperegi ikrek

Hódmezővásárhely - Három napig a vásárhelyi Csodaház foglalkoztatóban gyógyulnak az 1998. május 5-én összenőtt mellkassal született, s a szegedi klinikán az év szeptember 17-én szétválasztott kisperegi ikrek. A romániai kistelepülésen élő Melinda és Izabella édesanyjukkal és nővérükkel, Brigittával vendégeskednek a városban.
Három napra Vásárhelyre költöztek a kisperegi ikrek, Melinda és Izabella, nővérük, Brigitta, és édesanyjuk, Szabó Imréné Zsuzsanna társaságában. A papa most otthon maradt, a nagymamának segít gondozni a háziállatokat, ám ha minden jól megy, nyáron ismét Vásárhelyen nyaralnak majd a város önkormányzatának jóvoltából. Mostani programjuk teljes egészében az ikrek gyógyulását szolgálja, ezért napjuk jelentős részét a Csodaház foglalkoztatóban töltik. Itt fény-, hidro- és mozgásterápiás foglalkozáson vesznek részt. Melindával és Izabellával, ahogy tavaly is, most is szakemberek foglalkoznak.

– Már látszik is az eredménye – árulta el Debreceni László intézményvezető –, hiszen a tavaly itt elsajátított gyakorlatokat odahaza is végezték, s ennek köszönhetően a lányok testtartása, mozgása is jelentősen javult.

Brigitta, Melinda, Izabella és édesanyjuk játszott is. Fotó: Tésik Attila
Brigitta, Melinda, Izabella és édesanyjuk játszott is. Fotó: Tésik Attila

Magunk is tapasztaltuk, hogy Melinda már nem különbözik az egészséges gyerekektől, Izabella pedig most tanul helyesen ülni.

A három gyerek hatalmasat nőtt tavaly nyár óta. Brigitta, az ikrek nővére már-már kész nő, majd 170 centi magasra nyúlt, amin csak addig csodálkoztunk, míg ki nem derült, hogy már elmúlt tizenhat éves. A Csiki Gergely Líceum kilencedikes diákja, s naponta busszal jár be Aradra.

– Naponta nyolcvan kilométert utazok, hajnalban fel kell kelnem – mondta Brigi, aki filológia szakos osztályba jár, irodalmat, történelmet tanul a legnagyobb óraszámban. Ezek a tantárgyak nagyon érdeklik. Könnyen megy neki a tanulás, nehézséget csak a román és az angol nyelv elsajátítása jelent. Eddig ugyanis németül tanult.

Könyv Melindáról és Izabelláról

A Szabó család egy évtizede gyűjti a Melindáról és Izabelláról szóló újságcikkeket. Odahaza már méteres halomban állnak a gondosan félretett újságok. Az édesapa azt tervezi, hogy ezek alapján könyvet ír az összenőtt mellkassal született lányokról, a bravúros szegedi műtétről és fejlődésükről.

Míg Izabella és édesanyja a fényterápiát élvezte, Melinda készségfejlesztő foglalkozáson vett részt. Aztán odatelepedett mellénk, s elmondta, nagyon jó harmadikosnak lenni, és azt is, hogy sokat segít odahaza, főleg a disznókat és a csirkéket szereti etetni.

– Nem hagytam semmi különösebb női munkát odahaza, mindent megcsináltam a múlt héten, amit csak lehetett – ezt már Zsuzsanna, a gyermekek édesanyja árulta el. Hozzátette, a férjének és a nagyinak csak az állatok etetése, gondozása maradt.

– Rendszeresen nézzük a magyar tévét, amely a reggeli műsorában mindig nagyon szép malacokat mutat. El is határoztuk, hogy veszünk innen malacot. Most csak lovunk, borjúnk és csirkéink vannak. Múltkor áttelefonáltunk Battonyára, és csirkét rendeltünk, egy ismerősünk pedig elhozta a jószágokat Kisperegre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A madarak majálisa Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Formabontó módon idén a madarak lesznek a hódmezővásárhelyi majális főszereplői. Tovább olvasom