Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Vásárhelyen hamarabb nyílik a karácsonyi vásár

Vásárhelyen idén hamarabb nyitja meg kapuit a karácsonyi vásár. Már holnaptól várják az érdeklődőket a Kossuth téren, ahol tizennyolc árus kínálja portékáját. Az ajándékok mellett helyben, kemencében sütött gesztenyét és péklángost is lehet majd vásárolni. Csongrádon, Makón és Szentesen is készülnek már az ünnepekre.
Készül a díszvilágítás. Már állnak a karácsonyi vásár pavilonjai. Fotó: Tésik Attila
Tavaly december 5-én kezdődött, idén viszont már december 1-jén megnyitja kapuit a karácsonyi vásár a vásárhelyi Kossuth téren, ahol december 23-áig várják az érdeklődőket. Tizennyolc árus kínálja majd portékáját délelőtt 11 órától este 7-ig. A kereskedők szerint a választékra nem lehet majd panasz. Nem csupán kisebb-nagyobb ajándékokat és hagyományos karácsonyi dekorációkat, de fenyőfát is lehet majd venni a téren.

Tavalyhoz képest bővül a vendéglátóhelyek kínálata. Helyben, kemencében sütik majd a gesztenyét, a péklángost, a pozsonyi kiflit és a mézeskalácsot. Az ínycsiklandó étkeket pedig forralt borral vagy forró teával lehet majd leöblíteni.

Persze nem csupán enni-inni és vásárolni lehet majd a Kossuth téren. A vásár mellett működni fog a jégpálya is, amelyhez lelátó készül. Ingyen lehet majd korcsolyázni, de hogy pontosan mikortól, az az időjárástól függ. A jégpálya miatt egyébként december 23-át követően sem zárnak be a vendéglátósok pavilonjai.

Vásárhelyen a karácsonyi vásárban való részvételért az árusok fizetik a faházaik építését, bontását, azok őrzését, a felhasznált áramot, de hozzájárulnak a dekoráció vagy a hirdetés költségeihez is. Így aztán csak a vásár végén derül ki a számla összege.

Csongrádon a korábbi években jelentkezők hiányában rendre meghiúsultak a karácsonyi vásárok. Az idén azonban december 4-étől 24-éig az Uránia mozi előtti parkolóban kínálják portékáikat az árusok. Eddig tizenketten jelentkeztek. A vásárosoknak négyzetméterenként napi 250 forintot kell fizetniük a helyért.

Makón december 10-étől 23-áig a város főterén tartják a karácsonyi vásárt, ahol várhatóan 15 sátor kínálatából válogathatnak a helybeliek. Dísztárgyakat, gyertyákat, fonott terméket, díszes csomagolópapírt is lehet majd venni. Az árusok három méretben válthatnak sátrat, így a tizenhárom napra áfa nélkül 15 ezer, 20 ezer vagy 25 ezer forintot kell fizetniük.

Szentesen december 9-étől 23-áig rendezik meg az ünnepi vásárt, ami az idén először a sportcsarnok helyett a Kossuth téren lesz. Kézművestermékek között válogathatnak majd az érdeklődők, a kicsiket pedig gyerekműsorok szórakoztatják.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Kertvárosban nő a gyermeklétszám

A folyamatosan növekvő gyermeklétszámnak köszönhetően hamarosan új épülettel bővül a vásárhelyi… Tovább olvasom