Délmagyar logó

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 15°C Még több cikk.

Vásárhelyen is épül lőtér

Országszerte összesen tizenhat Honvédelmi Sportközpontot épít a kormány, ebből egy Hódmezővásárhelyen valósul meg.
17 és fél milliárd forintból épít fel összesen 16 Honvédelmi Sportközpontot a kormány: a december 28-i határozatban olvasható, hogy ezek megvalósítását nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a kormányzat, így hatósági ügyintézés jóval gyorsabb lesz.

A Honvédelmi Sportközpontok létrehozásának célja, hogy a sporttevékenységen keresztül a társadalom minél szélesebb rétegét vonjuk be a honvédelmi nevelés programjába, kifejezetten önkéntes alapon. A program elsősorban nem a versenysportokat támogatja, hanem a fiatalok sport iránti érdeklődését hivatott fölkelteni, illetve ehhez kapcsolódva célja az egészségük megőrzése. - írja a projektről a honvedelem.hu. A megyéből egy helyen, Hódmezővásárhelyen fog épülni Honvédelmi Sportközpont, méghozzá az alábbi helyen:
A vásárhelyi Honvédelmi Sportközpont tervezett helye. Fotó: mepar.hu
A vásárhelyi Honvédelmi Sportközpont tervezett helye. Fotó: mepar.hu


A program nem az iskolai keretek között, hanem szabadidős tevékenységként ad lehetőséget a szervezett sporttevékenységekre, ennek megfelelően a sportközpontok létesítményei sem az iskolákban épülnek. Az állampolgárok önkéntes vállaláson alapuló honvédelmi felkészültségének biztosítása közfeladat, s ezzel összefüggésben a központok olyan sportágak gyakorlására biztosítanak lehetőséget, amelyek a honvédelem szempontjából is hasznosítható tudást adnak. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olvasónk írta: Csáki borbély műhelyében

Tovább olvasom