Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Vásárhelyen kétmilliárdból aquabarlangot terveznek

Hat Csongrád megyei város önkormányzata fogott össze, hogy az általuk külön-külön elképzelt fürdőberuházásokat összehangolja. Együtt – nem egymás ellen – tervezi a fürdőbővítést Vásárhellyel Csongrád, Kistelek, Mórahalom, Makó és Szentes. Ha sikerrel járnak, akkor többek között Vásárhelyen 2008-ban a jelenlegi uszoda mellett kétmilliárd forintból élményfürdő épül.
A tervezett fürdő látványterve. Fotó: Tésik Attila
A vásárhelyi önkormányzat fedett élményfürdő építésére készül. A jelenlegi uszoda közvetlen szomszédságába tervezett létesítmény tervei elkészültek, most folyik az engedélyezetés, készül a megvalósíthatósági tanulmány.

– A beruházás kétmilliárd forintba kerül. A szükséges pénzt többek között pályázat útján szeretnénk előteremteni, melynek kiírása tavasz végére, nyár közepére várható – tudtuk meg Weszely Tamástól, a vásárhelyi önkormányzat városfejlesztési és üzemeltetési irodájának vezetőjétől.

Az is előfordulhat, hogy pályázniuk sem kell. Ha ugyanis Vásárhely sikeresen összefog Csongráddal, Kistelekkel, Makóval, Mórahalommal, valamint Szentessel, és a felsorolt városok fürdővel kapcsolatos terveiket egy közös, kiemelt projektként nyújtják be, s azt a kormányzat elfogadja, kiemelt programként kezeli, kezdődhet is a beruházások megvalósítása.

– A hat város egymásnak nem konkurenciája. Ugyanis a sikeres közös projektnek köszönhetően együtt tudunk dolgozni, s a létesítmények egymást kiegészítve működhetnek a jövőben – folytatta az irodavezető.
Optimális esetben – vagyis, ha meglesz a kiemelt program – a támogatási szerződés megkötése után akár 2008-ban kezdődhet is Vásárhelyen a közbeszerzési eljárás kiírása, majd ezt követően az építkezés.

Az élményfürdő látványterve már elkészült. E szerint a beépített alapterület 3600 négyzetméter. Az „Aqua-Barlang" – mint ahogy a neve is elárulja – barlangszerű lesz. A földszinten lépcsőzetes, egymástól vízesésekkel, zuhatagokkal elválasztott medencéket, valamint szaunákat, csúszdát és éttermet építenek. Az emeleten pedig több pihenő, merülőmedence, jakuzzi, aerobikterem és szolárium kap helyet.

Érdekesség, hogy az épület zöld tetős lesz, vagyis gyepszőnyeg, cserjék és kisebb fák kerülnek rá. Nem csupán a fedett alsó szinten, hanem a tetőn is lesz egy csúszda.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MSZP is aláírt a kórház érdekében

Az MSZP vásárhelyi elnökségének tagjai is aláírták az Erzsébet-kórház fennmaradása érdekében… Tovább olvasom