Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Vásárhelyen marad a szentesi patológia

Hódmezővásárhely - Hamarosan lejár az a szerződés, amelynek értelmében a vásárhelyi kórház látja el a szentesi patológia tevékenységét is. A megállapodást határozatlan időre meghosszabbítják, így mind a boncolást, mind pedig a szövettani vizsgálatokat továbbra is a megyei jogú városban végzik.
A megyei önkormányzathoz tartozó szentesi Dr. Bugyi István Kórház patológiai tevékenységére vonatkozó működési engedély idén március 31-én lejárt, vagyis a Kurca-parti intézmény jogszerűen nem foglalkozhatott tovább ezzel. A feladattal december 31-éig a vásárhelyi Erzsébet-kórházat bízta meg a megye.

Vásárhely közgyűlése most felhatalmazta a feleket, hogy határozatlan idejű megállapodást kössenek a patológiai szolgáltatásra, ideértve a boncolást és a szövettani vizsgálatokat.

Szövettani vizsgálat. Jövőre is Vásárhelyre hozzák a mintákat. Fotó: Tésik Attila
Szövettani vizsgálat. Jövőre is Vásárhelyre hozzák a mintákat.
Fotó: Tésik Attila

– Észszerű döntés született – fogalmazta meg véleményét Kallai Árpád, az Erzsébet-kórház főigazgatója –, hiszen Vásárhelyen adottak a feltételek a munka elvégzéséhez, míg Szentesen ehhez komoly beruházásra lenne szükség. Tulajdonképpen az eddigiek folytatására adott felhatalmazást a képviselő-testület. Ez természetesen pluszfeladatot, de egyben az ehhez szükséges kapacitást és szakmai elismertséget is jelenti intézményünknek. A közeljövőben aláírjuk a szentesi kórházzal való együttműködés folytatásához szükséges dokumentumokat – tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vásárhelyi Erzsébet-kórház száztíz éve

Hódmezővásárhely - A szellemi arisztokráciát képviselik egy közösségben az orvosok, s nálunk mindig… Tovább olvasom