Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Vásárhelyen minőségi munkahelyeket kínálnak

Az Andrássy utca 28. szám alatt működik tegnap óta a munkaügyi központ új vásárhelyi kirendeltsége. Az új irodában azt ígérik, minőségi álláshelyekkel, új szolgáltatásokkal várják a munkát keresőket.
Lázár János polgármester, Tarcsi Gyula, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium koordinációs szakállamtitkára, valamint Nagy Ágnes főigazgató avatta fel tegnap délután a Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ új vásárhelyi kirendeltségét. Az iroda új, modern környezetben várja a munkát keresőket – ugyanakkor új szolgáltatásokat is nyújt. A 640 négyzetméteres ingatlant a József Attila utca és Szántó Kovács János utca sarkán álló épületért cserélték el, s mivel a két ingatlan azonos értékkel bír, a munkaügyi központnak csak a berendezést kellett biztosítania, mely az Európai Unió támogatásával, 12 millió forintból sikerült.

Lázár János hangsúlyozta, a város ettől az esztendőtől félmillió forinttal támogatja minden egyes új munkahely teremtését, ez eddig 150 új álláshelyet eredményezett. Tarcsi Gyula szakállamtitkár arról szólt, hogy az ország 174 kirendeltsége közül százat már felújítottak, a munkaügyi tárca elképzelései szerint ez több, a munkát keresők elhelyezkedését segítő programmal is társul. Nagy Ágnes főigazgató pedig azt hangsúlyozta, hogy a munkaügyi központ tartalmában is megújuló szolgáltatásokat biztosít az állást keresők számára. A vásárhelyi kirendeltség dolgozóinak az idén mintegy kétezer ember számára kell végzettségüknek megfelelő munkahelyet közvetíteni. Mint Törjékné Pásztor Ildikó kirendeltségvezető elmondta: elsősorban minőségi álláshelyeket kívánnak biztosítani: olyanokat, melyekről többnyire ismerősöktől, barátoktól értesül az álláskereső.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szinetár Dóra újra Vásárhelyen énekel

Szinetár Dóra is fellép augusztus 18-án a vásárhelyi szabadtéri kulturális fesztiválon, a Budapesti… Tovább olvasom