Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Vásárhelyen nincs tilalom a hajléktalanoknak

Hódmezővásárhely - Nem tiltották ki a város egyes részeiről a hajléktalanokat Vásárhelyen – erről a legutóbbi közgyűlésen döntöttek a képviselők.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Az Országgyűlés még szeptemberben határozott arról, hogy az önkormányzatok kijelölhetik a közegészség és a kulturális értékek védelme érdekében azokat a helyeket, ahol nem tartózkodhatnak életvitelszerűen az utcán élők. Ha mégis megteszik, szabálysértést követnek el.

– A fedél nélkül élőket nem büntetéssel, hanem egy hatékony, az igényeikhez, életvitelükhöz alkalmazható és alkalmazkodó szociális rendszerrel lehet az utcákról visszavezetni a társadalomba – mondta Göbl Vilmos, az önkormányzat sajtóreferense. Hozzátette: a közgyűlés egyhangúlag döntött arról, hogy Vásárhelyen nem határoznak meg olyan zónákat, ahol nem tartózkodhatnak hajléktalanok. Ellátásukért az utóbbi években több szakmai és infrastrukturális fejlesztés zajlott, a Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató Hajléktalanszálló foglalkozik a fedél nélküliekkel. Az intézményben időszakos férőhelybővítéssel 65-67 hajléktalanról gondoskodnak. A munkatársak pályázati támogatással a rendőrséggel együtt hetente többször járőröznek a városban, hogy felkutassák, támogassák a hajléktalanokat. Az elmúlt 5 évben nem történt kihűléses haláleset, a téli hónapokban szinte senki nem marad kinn a vásárhelyi utcákon – közölte Göbl Vilmos.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keresik Hódmezővásárhely karácsonyfáját

Idén is várják Vásárhelyen azok jelentkezését, akik a kertjükben vagy a házuk előtti közterületen nevelt 8-10 méter magas fenyőjüket odaadnák. Tovább olvasom