Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

Vásárhelyen több mint 300-an esznek ingyen

Az év elején még csak 168-an, jelenleg viszont már 569-en vesznek igénybe hétköznaponként szociális étkeztetést Vásárhelyen, közülük 339-en ingyen jutnak meleg ételhez. Mindez havonta közel kétmillió forintjába kerül a városnak. A térítési díjakat a tervek szerint minimális mértékben emelnék.
Az étkeztetés havi kétmillióba kerül a városnak. Fotó: Tésik Attila
Az év elején 168-an vették igénybe a vásárhelyi önkormányzat által biztosított szociális ebédelési lehetőséget. Mára ez a szám – köszönhetően a családsegítő szolgálat és a gondozási központ munkájának – 569-re nőtt. A zömében nyugdíjasok a hét minden munkanapján kapnak meleg ebédet – tudtuk meg Kiss Andrásnétól. A polgármesteri hivatal népjóléti irodájának vezetője hozzátette: 339-en térítésmentesen ebédelhetnek, 52-en ebédenként 166 forintot fizetnek, 39-en 250, míg 88-an 420 forint fejében jutnak meleg ételhez.

Az ebédet készítő szolgáltató áremelést tervez, így a térítési díjak emelése is elkerülhetetlenné válik.
– Nagyon humánusan próbál eljárni az önkormányzat – mondta az irodavezető. – A hamarosan a közgyűlés elé kerülő javaslat szerint továbbra is térítésmentesen kapnák az ebédet azok, akiknek az egy főre jutó jövedelmük nem éri el a havi 29 ezer 300 forintot. Az áremelkedés egyébként is kismértékű lenne, hiszen akinek az egy főre eső jövedelme meghaladja az 50 ezer forintot, annak is csak 470 forintjába kerülne a szociális ebéd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Befürödtek a fürdőúttal

Hiába álltak ki hajnali fél 5-kor a vásárhelyi Hódi Pál utcára Mucsiék, és még néhány család: nem… Tovább olvasom