Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Vásárhelyen vandálok rongálják a parkolóórákat

Hódmezővásárhely - Vandálok rongálják a vásárhelyi belvárosban felszerelt parkolóórákat. Volt, hogy rágógumival tömték tele a jegykiadó automaták pénzbedobó nyílásait, máskor meg savval öntötték le a berendezést. Hétvégén valaki szétverte a Kinizsi utca végén található parkolóórát. Az üzemeltető feljelentést tett az ügyben.
Érthetetlen, miért ragasztották be többször is a vásárhelyi parkolóórák nyílásait, kinek jó, ha rágógumit nyomkod a pénzbedobó nyílásba vagy savat önt a szerkezetre. A belvárosban álló automatákkal más dolgok is történtek. A minap szeretett volna jegyet váltani a Szegfű utcán Kősasvári László, aki meglepődött, amikor meglátta, hogy az automata kijelzőjéről köpet csorog lefelé.

– Gusztustalan volt a látvány, ám a jegyet mindenképpen meg kellett váltanom, ezért végül egy tollal nyomogattam meg a gombokat. Majd figyelmeztettem a helyzetre azt a hölgyet is, aki ott toporgott már a hátam mögött. Ő is a tollas módszerhez folyamodott – mondta Kősasvári László, aki felhívta az automatán látható telefonszámon az illetékeseket. – Pontosan megjelöltem a parkolóóra helyét, bejelentettem a Szegfű és a Hódi Pál utcait is, ahol hasonló helyzetet találtam – mondta a vásárhelyi férfi.

Kősasvári László a Szegfű utcai parkolóóránál. A vásárhelyi férfi olyan berendezést talált, amit leköptek. Fotó: Tésik Attila
Kősasvári László a Szegfű utcai parkolóóránál. A vásárhelyi férfi olyan berendezést talált, amit leköptek. Fotó: Tésik Attila

Kíváncsiak voltunk, mi a helyzet a többi parkolóórával. Körutunk során azt tapasztaltuk, hogy a parkolóőrök letörlik a különféle szennyeződéseket a szerkezetekről, ha ilyet találnak. A Petőfi Sándor Művelődési Központ közelében és a Hódi Pál utca sarkán álló, valamint a Bakay Nándor utca 14. előtt lévő automata gombjain is végigfolyt valami, az OTP-nél levő berendezés kijelzőjén pedig valószínűleg csikket nyomott el valaki.

Magyar József, a parkolóórákat üzemeltető Városellátó Kht. ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta: a szennyeződéseket a parkolóőrök és a szervizszolgálat munkatársai távolítják el az automatákról. Tapasztalata szerint a szándékos szennyezés nem gyakoribb, mint a legális hirdetőfelületeken.

Hétvégi vandalizmus

Ismeretlen szétverte a hétvégén a Kinizsi utca végén található parkolóóra elejét. Az okozott kár becslése még folyamatban van. A parkolóóra üzemeltetője, a Városellátó Kht. rendőrségi feljelentést tett az ügyben.

Olvasóink írták

 • 16. varadipal 2009. április 07. 16:12
  „Volt egy film Paul Newmann-nal : Bilincs és mosoly címmel.
  Most gyűrüzik be az ötvenes évek Amerikája. A pakoló óra rongálás miatt kapott börtönből való szökésnek halál lett a vége.”
 • 15. Norman_Bates 2009. április 04. 11:15
  „Hehe.. nem lehet, hogy maga kősas köpte le az autómatát, csak elfelejtette?
  Úgy hallottam elég jó csulázásba az öreg ....Lol”
 • 14. beaver 2009. április 02. 21:19
  „A Városellátó igazán fenntarthatna egy zöldszámot a parkolóautomaták hibáinak a bejelentésére. Nem igazán van az ínyemre, hogy ha parkolni akarok és nem működik a szerkezet, akkor én a saját költségemen jelentsem be a hibát. A másik, hogy nem pontosak az automaták órái. Gyakorta 3-4 percet késnek. Ha ne adj isten pont akkor ellenőrzik a jegyet amikor éppen lejár, akkor bizony lehet magyarázkodni, hogy kinek az órája is a pontos. Plusz nem ártana ha egy matrica arról is tájékoztatna, hogy hol található a legközelebbi automata, nem csak arról, hogy mennyi a bírság összege.”
 • 13. skandal 2009. április 02. 00:55
  „1x azért fizetsz, hogy megcsinálják az utat(amin a parkolási terület van), mert ugye az is adóból épült valamikor. 1x azért fizetsz, hogy megcsinálják a parkolóórát. Plusz annyiszor amennyiszer parkolni akarsz!
  Bár ezt Mo.-on mindenre rá lehet húzni!

  "A gépjárműadó (hétköznapi nevén teljesítmény-, 2007. előtt súlyadó) 1992-es bevezetésére a motorizációval járó közterhek arányosabb elosztása, a települési, a fővárosban a kerületi önkormányzatok bevételeinek gyarapítása, valamint a !!!közúthálózat karbantartásához és fejlesztéséhez szükséges források bővítése!!! érdekében került sor."1991. évi LXXXII. törvény”
 • 12. Én2 2009. április 01. 14:58
  „Csinálják csak nyugodtan , hiszen ráérnek az emberek, nincs mhely, nincs megélhetés csak egyeseknek, úgy hallottam, hogy Zsigmond nevén már több millkós föld van. Hát ezért rongálnak érthető.”
 • 11. waterbear 2009. április 01. 11:33
  „Parkolási díj = ellentételezés nélküli adó = alkotmányellenes...

  Miért csodálkoznak, ha bármilyen módon is tiltakoznak ellene?
  Egyébként a PUR hab hatásosabb, ha a javítás majd összemérhető az órák árával, mejd csak elgondolkodnak azon, hogy jobb lenne a parkoló őröket alkalmazni... mert arra úgysem gondolnak, hogy a KÖZterület mindenkié, köcsög dolog ez után pénzt szedni...”
 • 10. trixi11 2009. április 01. 10:50
  „aranka2
  Mert a parkolási díj szinte minden nagy városban ismert. És nem értem ha valaki haragszik a parkolási rendszerre akkor miért nem LJ-n kéri számon? Mit tehet bármiről is egy parkoló óra? Vagy a vandál barom (bocs) nem meri vállalni a képét?”
 • 9. totya66 2009. április 01. 08:48
  „Rongálni hobbiból is fognak hiszen emberek vagyunk. Viszont nem ártana a Pótdíjazó feliratú emberkéknek adni 1 flakon tisztító folyadékot és egy rongyot, ha már úgyis kóborolnak és útba esik töröljék le néha a kijelzőt.”
 • 8. Norman_Bates 2009. április 01. 07:40
  „6. hozzászólás aranka2 2009.03.31. 21:5 !
  Már tudok is mutatni valakit:
  "A minap szeretett volna jegyet váltani a Szegfű utcán Kősasvári László"
  najó, ezt azért a szerkesztő se gondolta komolyan.
  Írástudatlan-Tdi. 2009.03.31. 16:37
  ez sajnos a legrosszabb ötlet ami csak elképzelhető, gondolj csak arra az időszakra amikor minden pöcs kis utcába állt egy parkolóőr napi 3-4 autóra, és a fél csongrád megye rajtunk röhögöt, szerintem ezt nem kéne tovább tetézni.
  Azt kéne már fölérni ésszel, hogy egy külső szemlélő mit lát?! :" Szar kis pöcs város, de fizetni kell a parkolásért, holott semmi nem indokolná, milyen kicsinyes..." az egész csak arra jó, hogy kicsesszen az autóssal, mindig rohangálnia kelljen apróért, vagy éppen szar a parkolóóra, akkor azért bosszankodjon, szerintem ez tipikusan a dögöljön meg a szomszéd tehene effektus
  Amíg a szegfű utcán is ott a nagy elkerített parlagon hagyott rész, addig ne mondja senki, hogy nincs elég parkolóhely, hány autóval be lehetne oda állni?!”
 • 7. eldorádó 2009. április 01. 07:36
  „következő lépés: térfigyelő kamerákat vagy webkamerákat a parkolóórákba!
  Nő a közbiztonság és a költségek...”
 • 6. aranka2 2009. március 31. 21:58
  „Mi ebben az érthetetlen? A pógár azon tölti ki a bosszúját, akin tudja. Ha Lázár állna ott, őt köpdösnék le, ha meg csak a parkolóóra, hát akkor azt.
  Mutasson nekem valaki egyetlen olyan embert, aki szeret fizetni. Mintha lett volna valami népszavazás is, vagy mi, amikor jó sokan azt mondták, hogy ők ugyan nem. A parkolási díj miért különbözne pl. a vizitdíjtól?”
 • 5. JB007 2009. március 31. 21:02
  „Bocsi, helyesen: álldogáló. Asszem megyek aludni...”
 • 4. JB007 2009. március 31. 21:00
  „Norman, Norman ne tagadd! ;)))

  Azért ne hozzuk vissza az előző(?) rendszert, hogy mondvacsinált munkahelyekkel biztosítjuk a foglalkoztatást. Gyűlölöm a mindig nálam rossz automatákat, az idióta parkolási rendszert, de a télen-nyáron kinnt álldogálló parkolóőröket se díjaztam.
  Tudom, nekem semmi sem jó...”
 • 3. Írástudatlan-Tdi. 2009. március 31. 16:37
  „Hát igen! Ez várható vólt és még lessz is! Miért is nem vólt jó a parkoló őri szólgálat? Talán azért mert valamennyi embernek munkalehetőséget biztosított. És ugye egy parkoló őrt nehezebb is megrongálni. Ezeken az embereken is csak spórólni akart városunk szemefénye. Minél kevesebb pénzt keljen adni az arra rászoruló embereknek. Ez kimondott gyílkos Szocialista trükk amit igen nagy szeretettel alkalmaz a hőn szeretett pólgármesterünk is. Szidja mocskólja a Szocialistákat és közben ő sem külömb náluk.Pedig csak a tükőrbe kellne néznie és szemen köpni saját magát. Nem hiszem el hogy gazdaságosabb lenne a sok megrongált autómata javítgatása mint ha parkoló őri szólgálat működne. És ez által néhány embernek lenne munkája.Szerintem ebből az autómata dologból Lázárnak lehet anyagi érdekeltsége nem is kevés ha még így is megéri hogy több ezerforintos autómatákat amit megrongálnak ismételten sok ezer forintért javítasson. Igaz ez utóbbit természetesen a város adófizetői pénzéből és nem a sajátjából. Na így már megéri neki. Tiszta üzlet minden ráfizetés nélkül.”
 • 2. Norman_Bates 2009. március 31. 16:13
  „Előre szólok: nem én voltam! nem is szoktam vásárhelyen a fizetős övezetbe parkolni.
  Amúgy meg mit kell ezen csodálkozni, szétvernek pár parkolóórát, naés?? ez velejárója a dolognak, ezt a hülye autósellenes városellátónak is tudnia kellett volna, mielőtt kitalálta ezt az egész fizetős baromságot.
  Majd szétvernek még néhányat, aztán majd rájön az IQ bajnok "magyar", hogy lehet, tök ráfizetés az egész. És a bajai példát követve szépen begyüjtik a parkolóórákat.”
 • 1. Nostradamus 2009. március 31. 16:09
  „De azért megbüntetnek akkor is, ha rossz a parkolóautomata...Tapasztaltam.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három csapás: a közgyűlés támogatását kéri Lázár János

Hódmezővásárhely - A városi közgyűlés támogatására számít csütörtökön Hódmezővásárhelyen Lázár János… Tovább olvasom