Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Vásárhelyi cég újítja fel Arad egy részének utcáit

Hódmezővásárhely - Több tucat alkalmazottja Magyarországról ingázik Aradra annak a vásárhelyi vállalatnak, amely egy 2,5 millió euró értékű versenytárgyalást nyert meg Arad két városnegyede utcáinak felújítására.
Az aradi polgármesteri hivatal azt állítja: összesen 60 kilométernyi utcát újítanak fel 7,5 millió euró értékben, ennek egy részén dolgozik a Hódmezővásárhelyi Útépítő Kft. A munkálatok csütörtökön kezdődtek, a hódmezővásárhelyi cég 30 alkalmazottat ingáztat Magyarországról.

Gheorghe Falca polgármester tájékoztatása szerint a mostani az első alkalom, hogy külföldi vállalat nyer meg a helyi költségvetésből finanszírozott munkálatok elvégzésére kiírt versenytárgyalást. A magyarországi cég a legjobb műszaki és pénzügyi ajánlatot nyújtotta be az adott útszakaszok feljavítására. A Hódmezővásárhelyi Útépítő Kft. nem adta át alvállalkozóknak a munkát, hanem saját magyar állampolgárságú alkalmazottjaival és a maga szállította munkagépekkel dolgoztat.

A Mediafax hírügynökségnek egy battonyai alkalmazott azt nyilatkozta, hogy lakóhelyének régiójában a munkanélküliség meghaladja a húsz százalékot, sokan Aradon vagy pedig a romániai város környékén vállalnak munkát. "Egyelőre nap-mint-nap ingázunk, azonban nyáron, amikor napi tíz órát is tudunk dolgozni, Aradon keresünk szálláshelyet" - nyilatkozta a cég alkalmazottja. A vállalatnak egyébként 24 hónap áll rendelkezésére a munkálatok elvégzésére.

Romániában - főleg az építőiparban - nagy a munkaerőhiány; a román kormány nemrég egy Rómában szervezett állásbörzén próbálta hazacsalogatni az Olaszországban dolgozó román munkavállalókat.

Olvasóink írták

  • 1. Hozzászoló 2008. március 06. 19:20
    „Vásárhelyi cég? Ami már közel egy éve nem vásárhelyi, Elég sajnálatos dolog hogy embereknek napi több órát kell ingázniuk vagy családjuktól távol munkásszállon eltöltve azt kevés szabadidőt amit esetleg a családjukkal tölthetnének élik mindennapjaikat. Vásárhely utcáit érthetetlen módon e vásárhelyi cég nem ujithatta fel az utobbi években. Hogy is van ez tisztelt politikus urak?? Ide meg meg nyirségi emberek jöttek. Hol itt családcenrikusság, tisztelt politikus urak??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset a 47-esen Hódmezővásárhely és Szeged között

Hódmezővásárhely - Egy román kisbusz árokba hajtott a 47-es főúton Hódmezővásárhely és Szeged között… Tovább olvasom