Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Vásárhelyi életjáradék-program

Hódmezővásárhely - Bár több mint százan érdeklődtek a vásárhelyi életjáradék-program iránt, eddig egyelőre senki sem szerződött a várossal, aminek eredményeképp lakóingatlanának átruházása fejében élete végéig járandóságban részesülhetne.
Makó András, a polgármesteri hivatal lakosságszolgálati irodájának vezetője lapunk érdeklődésére elmondta: május óta több komoly érdeklődő is akadt, de egyelőre egyikük sem mondott le lakásának tulajdonjogáról, sokaknál pedig tulajdonjogi problémák merültek fel.
– Többen is hajlottak a szerződéskötésre, ám mindegyikük esetében kiderült: nem kizárólagos tulajdonosai a járadék fejében felkínált lakásnak, így pedig a hivatal részéről nem köthető meg a szerződés.

Voltak, akiket az riasztott vissza, hogy lakásuknak hivatalosan is az önkormányzat lesz a tulajdonosa, arról már többé nem rendelkezhet, nem örökítheti tovább. Mindemellett reméljük, hogy lesz sikeres szerződéskötés, hiszen ez komoly előnyöket jelent azoknak, akik biztos, tervezhető összeget szeretnének tudni minden hónapban a szám-
lájukon – mondta az irodavezető.

Az életjáradékra minden 60. életévét betöltött, állandó vagy ideiglenes lakcímmel rendelkező hódmezővásárhelyi jogosult, akinek kizárólagos tulajdonában áll vásárhelyi lakás vagy ház. A felajánlott ingatlan értékét – tudtuk meg Makó Andrástól – igazságügyi szakértő becsüli fel, a szerződés megkötésénél mindkét fél ezt kell, hogy irányadónak tekintse.

Az, hogy mekkora havi bevételre számíthat a szerződő, sok tényezőtől függ, számít az életkor és az ingatlan értékén felül az is, hogy férfi-e vagy nő. Az életjáradékos halálát követően az ingatlan korlátozás nélkül a város használatába kerül. Az önkormányzat célja, hogy az így kezelése alá tartozó lakásokat bérleményként hasznosítsák a továbbiakban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentesi orvos segítene a pechesen műtött férfin

Hódmezővásárhely, Szentes - Nem az orrsövényferdülés-műtét a legjobb megoldás a horkolás… Tovább olvasom