Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Vásárhelyi festmények Szentendrén

Hódmezővásárhely - Az elmúlt évek vásárhelyi festőszimpóziumain született alkotásokból nyílik kiállítás Szentendrén, a Szentendrei Régi Művésztelep és Galériában augusztus 15-én, csütörtökön 17 órakor.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

A Festők, szimpóziumok Hódmezővásárhelyről című tárlaton 24 alkotó közel 50 művén keresztül figyelhetik meg az érdeklődők a Vásárhelyen megélt művészeti hatásokat. A megnyitó közönségét Kószó Péter alpolgármester köszönti, a kiállítók alkotásait Nagy Imre művészettörténész, a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ igazgatója méltatja.

Másfél évtizeddel ezelőtt hívták életre helyi művészek – az önkormányzat támogatásával – a festőszimpóziumot, amelynek célja, hogy a nagy múltra visszatekintő vásárhelyi festőiskola hagyományaira támaszkodva és azokat újraértelmezve szülessenek sokszínű alkotások a kéthetes szimpóziumokon. – Sokszínű és izgalmas válogatást láthatnak majd a tárlatra ellátogatók a különböző alkotói szemléletekből – mondta Nagy Imre, a kiállítás rendezője. Az alkotók a vásárhelyi realista hagyományokra építve, de azt széles skálán értelmezve vonultatják fel munkáikat.

A Szentendrei Régi Művésztelep és Galériában szeptember végéig látható tárlaton Bíró Botond, Blaski Márta, Bodor Zoltán, Bukor Tibor, Florian Lang, Horváth Krisztián, Horváth Roland, Kéri László, Kondor Attila, László Dániel, Miklós Hajnal, Nagy Attila, Pap Gitta, Porkoláb Magdolna, Sonkoly Tibor, Süveges Rita, Szabó Ábel, Szabó Klára Petra, Szkok Iván, Szőke Gáspár, V. Nagy Nándor, Vincze László és Zoltai Attila alkotásait veheti szemügyre a Dunakanyar művészetkedvelő közönsége.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazai pályán a Group ´N´ Swing

Az augusztus 20-i vásárhelyi rendezvénysorozaton újra koncertezik a Group 'N' Swing zenekar, amelynek egyik alapítója, Almási Attila hódmezővásárhelyi kötődésű. Tovább olvasom