Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Vásárhelyi gyermekek akciója a menhelyen élő állatokért

Hódmezővásárhely - Hatalmas csokitortát kapott tegnap a vásárhelyi Tornyai utcai óvoda Százszorszép csoportja, mely a legtöbb kutyaeledelt gyűjtötte össze. Az óvodások összesen 262 kilónyi kutyatápot szedtek össze.
A Liszt Ferenc iskolában és a Nádor utcai óvodában is volt hasonló akció, itt összesen 165 kilónyi gyűlt össze, melyet a menhelyen élő állatok kapnak meg. Az ötlet egy 13 éves kislánytól származik.

A vásárhelyi Konrad Lorenz Természet- és Állatvédő Egyesület tagjai már régóta jó kapcsolatot ápolnak több helyi iskolával és óvodával. A gyermekek már több alkalommal is ellátogattak a szervezet Bogáncstanyájára, ahol utcára került macskákat, kutyákat gondoznak.

– Jelenleg 12 cica és 69 kutya van nálunk. Csak az ebek naponta harminckilónyi száraztápot esznek meg. Ezért nagyon örülünk minden segítségnek, felajánlásnak – mondta az egyesület elnöke, Dömötör Júlia.

A Tornyai utcai óvodába járó száz csöppség már tavaly is gondolt a gazdátlan jószágokra. Akkor kétszáz kilónyi tápot szedtek össze. Az idén ezt a mennyiséget 62 kilóval meg is haladták.

Tegnap az óvoda udvarán pakolták be a kicsik az egyesület kocsijába a behozott konzerveket, illetve száraztápot. Hogy érdekesebbé tegyék a gyűjtést, a négy csoport között versenyt hirdettek. A legtöbbet, 79 kiló eledelt a Százszorszép csoport tagjai hozták be. Így ők választhattak először a négy felajánlott torta közül: a hatalmas csokisra esett a választás.

Az édesség nagyon finom lehetett, ezt az egyesület kutyusa, Rubi is igazolhatja. Míg tapsolták a győzteseket, a szemfüles négylábú gyorsan belekóstolt az egyik tortába, a körülötte állók nagy derültségére.

Vásárhelyen nem csak a Tornyai utcai óvoda az egyetlen, ahol gondolnak az állatokra. A Liszt Ferenc-iskolában és a Nádor utcai óvodában is rendeztek hasonló akciót. Ebben a két intézményben összesen 165 kilónyi eledel jött össze.

Érdekesség, hogy az iskolai gyűjtés ötlete egy hetedikes diák fejéből pattant ki. A 13 éves Enyedi Fruzsina édesanyja az egyik alapítója a Konrad egyesületnek. A kislány a nyáron önkéntesként dolgozott a Bogáncstanyán, az örökbeadás előtt segített emberhez szoktatni a kutyákat.

Fruzsina szülei korábban francia pásztorkutyák tenyésztésével foglalkoztak. Családi házuk udvarán ma három ilyen fajtájú eb él. Az anya, Bambi és a lánya, Vivi, valamint egy fiatal kan, Damon Hill. Az utóbbi kutya a negyedik, vagyis a D jelű alomban született, hát kerestek neki egy D betűvel kezdődő nevet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új-Kishomokot is csatornáznák

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi közgyűlés legutóbbi határozata szerint Új-Kishomokot belterületté… Tovább olvasom