Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 12°C | 17°C Még több cikk.

Vásárhelyi kőtörők

A Liss-HNKC NB I-es női kézilabdacsapata, a Kiskunhalas és Debrecen ellen nyújtott teljesítményét idézve, 37–30-ra győzött a Bp. Kőbánya-Spartacus ellen.
Liss-HNKC–Kőbánya-Spartacus 37–30 (18–12)
NB I-es női kézilabda-mérkőzés. Vásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Ágnecz, Sipos.
Liss-HNKC: Körmöczi – Mucsi 1, NYIKOLAJENKO 9, GAÁl 5, WOLF 7 (4), Jenőfi 2, ANCSIN 6. Csere: Bartus (kapus), JÓKAI 5, Dobó 1, Sipos, Sztupakova 1. Edző: Buday Ferenc.
Bp. Kőbánya-Spartacus: Lengyel – Lánczos 1, Nagy, Szőke 2, BORKOWSKA 9 (6), VÍGLÁSI 10 (3), Balog 4. Csere: Szamosi A. 4, Suck, Rózsa, Halmai. Edző: Marczinka Zoltán.
Kiállítások: 14, ill 10 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 12/9.
Az eredmény alakulása, 4. perc: 2–1, 6. p.: 4–1, 19. p.: 13–6, 25. p.: 15–11, 40. p.: 26–15, 47. p.: 28–20, 52. p.: 32–25.

Dobó is góllal vette ki részét a győzelemből. Fotó: Tésik Attila
A legtöbben biztosra vették, hogy győri 15–39 csak egy múló rémálom volt és a Liss-HNKC a Kőbánya-Spartacus ellen ismét jó teljesítményt mutat és magabiztos győzelmet arat. Ebben bizakodott Buday Ferenc, a házigazdák vezetőedzője is. Az megnyugtató volt, hogy a közönség nem pártolt el a gárda mellől: ott volt a Blue Front, vagyis a B közép és még vagy öt-hatszáz ember a hódtói arénában, s már az első percben tapsolhatott Nyikolajenko találatának. A legutóbbi körben a Békéscsabát verő Kőbánya-Spartacus igyekezett tapadni lépést tartani a kék-sárgákkal, de ez az első negyedóra után már nem sikerült. A 19. percben Gaál indításával Ancsin iramodott meg és gólja után már 13–6 virított az eredményjelzőn. Az Ágnecz, Sipos bírókettős vagy megsajnálta a fővárosiakat, vagy nem tudták, hol vannak, mert a Szparinak fütyültek – méghozzá nem is akármilyet!

Böngésszük csak a statisztikát: az első 30 percben 6 perc kiállítással sújtották a HNKC-t és egy hetest sem végezhettek el Jenőfiék. A másik oldal mutatói: 2 perc büntetés és hét(!) hétméteres. Ezt a „kis" támogatást kihasználva a Marczinka-lányok a 25. percre egy kicsit feljebb lopóztak, 15–11. Nyikolajenkóval azonban nem bírtak, nyolcszor volt eredményes az ukrán lövő. A második félidő első negyedórájában a hazaiak ízzé-porrá törték a „követ", Gaál, Jókai, Ancsin és Wolf szebbnél szebb gólokkal szórakoztatta a nagyérdeműt, s pillanatok alatt kialakult a közte tizenegy, 28–17. A Liss-HNKC győzelmét nem fenyegette veszély, s a hátrányból – a jó megoldások mellett rendre jelentkező bakikat, labdaeladásokat, rossz passzokat kihasználva – kicsit faragott a Spartacus, 37–30.

A hazaiak teljesen kihajtották magukat, a vastaps közepette pihegve ültek, fújtak egyet a parketten. Buday edző meg is jegyezte: „Lányok, győztünk!" Persze, tudták ők ezt nagyon jól, de szinte még örülni sem volt erejük...

Buday Ferenc: – A feladatot, a tervet teljesítettük: nyertünk. Örülök, hogy a csapat kondíciója ismét a régi. De azt ez a találkozó is megmutatta, hogy a hibáink még megvannak, ezek kijavításán fogunk dolgozni a jövőben.

További eredmények: Vác–Győr 32–38, Dunaferr–Debrecen 33–31, Kiskunhalas–Vasas 19–19.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három napig a feltalálóké a vásárhelyi főiskola aulája

Közel száz magyar és külföldi feltaláló ötletével, alkotásával ismerkedhetnek meg azok, akik… Tovább olvasom