Délmagyar logó

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Vásárhelyi közgyűlés: emelkedik a lakbér

Lefaragtak veszteségeikből a vásárhelyi önkormányzat gazdasági társaságai – derült ki a tegnapi közgyűlésen. A képviselők 8 százalékkal emelték a bérlakások díjait.
– Korábban a gatyáján kívül semmije nem volt a vásárhelyi önkormányzatnak. Ez mára megváltozott – jelentette ki a tegnapi rendkívüli közgyűlésen Lázár János polgármester. A képviselők az önkormányzat nyolc gazdasági társaságának beszámolóját tárgyalták, amelyet el is fogadtak. Az elmúlt két évben racionalizálták a cégek működését, ennek eredményeként a társaságok jelentősen lefaragtak a veszteségekből. Az idén 3 milliárdos árbevételre számítanak, a követelések 1 milliárd forintot tesznek ki. Kiemelkedő a Zsigmondy Béla Víziközműveket Üzemeltető Zrt. 720 millió forintos kintlévősége, amelynek többsége lakossági tartozás.

– Nem tudok hazánkban olyan közfeladatokat ellátó önkormányzati társaságról, amely nyereséges lenne – állapította meg Lázár János. Úgy vélte: az is eredmény, hogy a vásárhelyiek mérsékelni tudták veszteségeiket. A cégek közül az egyik legsikeresebb a Hódfó Szociális Foglalkoztató. A vásárhelyi képviselők később rendes közgyűlésen folytatták a munkát. Eldöntötték: a polgármesteri hivatalban egy rendészeti csoport fogja össze a portaszolgálati, valamint az őrző-védő feladatokat. Ezért 21 állást pályáztattak meg, amelyre 193-an jelentkeztek, így kétfordulós válogatást tartanak. Nyolc százalékkal emelték az önkormányzati bérlakások díját. Októbertől az összkomfortos négyzetméteréért havi 265 forintot, a komfortosért 205 forintot, a félkomfortosért 100 forintot kell fizetni. A képviselők megszavazták azt is, hogy a város 45 milliós önrészt biztosítson a kórház sürgősségi ellátóhelyének osztállyá fejlesztéséhez. A pályázat első körét már megnyerték, a beruházás összesen közel 300 millió forintba kerül.

Olvasóink írták

 • 14. cikicakk55 2009. szeptember 11. 23:35
  „A Zsigmondi Béla ZRT csak hallgasson.Miért kell a kertes házakban,( ahol a vak is látja, hogy pázsit van,amit bizony locsolni kell a nyári kánikulában) ugyan annyi csatorna díjat fizetni,mint ami vízmennyiség elfogy.Nem akarom a panelosokat, bérházasokat bántani, de ott természetes, hogy a csatornába folyik a víz.Még mielőtt valaki szólna, hogy igényeljek kedvezményt, jelzem, hogy igényeltem, és a 33köbméter elfogyasztott vízmennyiségre kaptam 551 ft kedvezményt.Na köszönöm szépen.A 33 köbméterből jó,ha 16-köbméter ment a csatornába.Háromtagú a családunk,hetente 2x mosok ,nem főzök mindennap,csal fürdünk, de igyekszünk csak annyit lenni víz alatt,ameddig a kosz le nem jön.Nem dőzsölünk a meleg vízben.Tehát nem olyan hatalmas a kíntlévőségük mint írják,mert egy csoó pénzt viszont indokolatlanul szednek be.”
 • 13. Vicevi 2009. szeptember 08. 08:03
  „Mi is volt az eredeti cikkben ?”
 • 12. Írástudatlan-Tdi. 2009. szeptember 08. 07:49
  „Kilgore Trout!Látom csak kóstólgatni akarsz engemet.Akkor most ki provokál kicsodát?”
 • 11. KilgoreTrout 2009. szeptember 07. 21:20
  „nagyon nagyon off
  Tdi, arra azért figyelj oda, hogy ha olyan szerepet játszol, mely szerint sem olvasni, sem írni nem tudsz helyesen, akkor kerüld az irodalmi hivatkozásokat, továbbá a hibáiddal légy következetes. Úgy hitelesebb.”
 • 10. Írástudatlan-Tdi. 2009. szeptember 06. 11:17
  „Kilgore Trout! Csingi- lingi! Provokáljon tégedet a Muraközi csődörló!”
 • 9. KilgoreTrout 2009. szeptember 06. 09:46
  „Nem, nem értem az összefüggést, mert itt közműtartozásokról és lakbérekről van szó a cikkeben:))
  Azt meg sajna nem te fogod meghatározni mire, mikor és hogyan reagáljak, öreg provokátor barátom.”
 • 8. Írástudatlan-Tdi. 2009. szeptember 06. 08:30
  „Kilgore Trouth! Na szép Magyarnevű barátom! Tudom hogy vannak rajtam kívül még jópáran.Hogy hogyan jön ide ez a hozzászólásom hát onnét hogy a haverom alkalmatlan vólt katonának mert lefizettek valakit. De nem is ez a lényeg ha nem még én katonáskodtam addig ő felépített egy palotát.Én meg úra indúlhattam a nulláról. Nem tudom érted e az összefüggést? De már nem egyszer mondtam neked hogy ha nem tetszik a hozzászólásom akkor ne ólvassad Wazze!”
 • 7. KilgoreTrout 2009. szeptember 05. 19:44
  „Tdi, te ezt már hányszor leírtad bammeg...és hogy jön ez ide? De látom nagy tüske ez neked. Segítek: van még néhány százezer ilyen ember ebben az országban, szóval: nem vagy egyedül:)”
 • 6. Bérlő 2009. szeptember 04. 20:09
  „A bérleti díjat mindig emelik, de arról még nem hallottam, hogy a leadott bérlakásért többet fizetnének vissza.”
 • 5. cipész 2009. szeptember 04. 13:45
  „Én nem voltam katona, de a bátyáim 36 hónapot voltak katonák, aknákat szedegettek, idegbajosan jöttek haza, amikor a bajtársuk, meg ott maradt. Ők sem kaptak egy kunyit sem. Nekem akkor is az a véleményem, hogy az anya maradjon otthon a családjával.”
 • 4. Írástudatlan-Tdi. 2009. szeptember 04. 11:26
  „Cipész!Én vóltam katona kétévet 79.-81.-ig. De bizony még egy köszönömszépent sem kaptam nem hogy egy kanyit is!”
 • 3. Vicevi 2009. szeptember 04. 08:09
  „A Zsigmondy kintlévőségéről (ill. távhő) csak annyit : nézze meg a vársoatya hogy az önkormányzati lakásban lakók hány százaléka tartozik közüzemi dijjal, ill. h. az hány millio. Nem tud semmit tenni a szolgáltató, mert csak a tulajdonost perelheti. Na ezeket a lakókat szépen rakja ki oda ahol a nyulak szaladgálnak és adja oda a lakásokat annak a 4-500 (vagy talán több) lakásigénylőnek, aki boldogan fizetne rendesen csak végre kapjon lakást. (nem vagyok érintett, nem azért irtam mert savanyú a szölö). Valamint hamár a város vagyonáról van szó, azt is meg kellene vizsgálni h. egyes önkormányzati lakásban lakó emberek mivé tették azt a lakást ami elvileg közvagyon. Na ezeket is pucolják ki onnan. amikor tönkreteszi az övé, amikor fel kell újitani, vagy éppen hogy csak meszelni kéne akkor nem az övé.”
 • 2. Filctoll 2009. szeptember 03. 21:44
  „Mivan????
  Hááááát pár évtizede abban a "hitvány?" átkosban, úgy tudom volt a városnak több épülete, mozija, étterme, oktatási intézménye, parkja, SZTK-ja, kertmozija, úttöröháza, ifjúsági háza. Ezeket nevezi a PM gatyának?
  Nézzükcsak ezekből mi maradt mára? Ahogy tudom mindent eladtak! (vagy jelzáloggal terheltek)
  De lehet hogy ez csak szóbeszéd, akkor volt csak gatyája a városnak, de akkor most mije van?
  Jahh, most jövök rá: Emlékpontja!”
 • 1. cipész 2009. szeptember 03. 20:06
  „Na mi is megyünk katonának, hogy ki tudjuk fizetni a fizetni valókat, esetleg egy alapítványhoz fordulunk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabálytalan kerekezők a körforgalomban

Mit sem törődnek a szabályokkal azok a vásárhelyi biciklisták, akik áttekernek a körforgalmakon, ahelyett, hogy leszállnának kerékpárjukról, és gyalogosként kelnének át. Tovább olvasom