Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Vásárhelyi politikusok: nyaralás alig, csak munka

A vásárhelyi politikusoknak nem sok változatosságot jelent az idei nyár, ugyanis a megkérdezettek többsége szabadsága ideje alatt sem hagyja el a várost. Lázár János szabadságra sem megy, a legmesszebbre – a Szigetközbe – pedig Berecz János utazik.
Arra voltunk kíváncsiak, vajon Vásárhely vezetői az idén hol, merre töltik nyári szabadságukat. A megkérdezett politikusoktól megtudtuk, egyikük sem tervez hosszabb utat. Kivétel nélkül mindannyian Magyarországon pihenik ki a közgyűlés fáradalmait, de olyanok is akadnak, akik szabadságuk túlnyomó részében el sem hagyják a várost.

Lázár János polgármester elmondta, hogy az idei nyarat munkával és Vásárhelyen tölti. Semmilyen nyaralást sem szervezett magának, illetve családjának.

Almási István a jövő héten két hét szabadságra megy. Az alpolgármester nem tervez hosszabb utazást, maximum néhány napos családi kirándulást, s azt se nagyon messze Vásárhelytől. Szabadsága túlnyomó részét a városban tölti.

Kószó Péter alpolgármestertől megtudtuk, hogy az ő szabadsága munkával, s aktív pihenéssel telik. Ez azt jelenti, hogy továbbra is tart lakossági fórumokat, de azért most több szabadideje marad családjára. Otthon sem unatkozik, mivel kiveszi a részét a lakásfelújításból, festeni fog.

Bacsa Pál szocialista önkormányzati képviselő az idén nem megy egy-két hetes útra. Helyette egykori főiskolás csoporttársaival találkozik egy hosszú hétvégére Gyomaendrődön. A városatya elárulta, hogy már évek óta nyaranta összejár ez a csapat, csak a találkozás helyszíne változik. Jövőre például az Őrség a cél. Ezen kívül más nyaralásuk nem lesz, hanem otthon, a ház körül dolgozik majd.

Amikor felhívtuk a fideszes Berecz János önkormányzati képviselőt, épp Budapesten szállt át az egyik vonatról a másikra. Feleségével egy hatnapos szigetközi kenutúrára indult. Mosonmagyaróvár a starthelyük, s vízen bejárják szinte az egész Szigetközt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négyszázmillió forint a vásárhelyi Erzsébet-kórház adóssága

Vásárhely - A vásárhelyi Erzsébet Kórház és Rendelőintézet az egészségügyi reform miatt viharos… Tovább olvasom