Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Vásárhelyi pólós a világbajnokság előszobájában

Hódmezővásárhely - Balog Zoltán, a Hódmezővásárhelyi VSC játékosa védte a magyar U16-os vízilabda válogatott kapuját a rangos, Darko Csukics emléktornán.
Balog Zoltán, a HVSC 15 éves kapusa is részt vett az augusztus közepén megrendezett Darko Csukics emlékviadalon. A jelentősebb nemzetközi események előtti felkészülési időszakban kihagyhatatlan állomásaként számon tartott tornán a magyar együttes, a pontok alapján az amerikai, valamint a görög válogatottal holtversenyben a harmadik helyen végzett, a rosszabb gólkülönbség miatt azonban csak az 5. helyet sikerült megszereznie.

Bár a bronzéremről lecsúszott a magyar csapat, tíz gólnál többet csak az Egyesült Államoktól kapott (tizenegyet), ami elsősorban a két budapesti hálóőr, valamint Balog Zoltán teljesítményét dicséri.

Balog Zoltán, a Hódmezővásárhelyi VSC kapusa.
Balog Zoltán, a Hódmezővásárhelyi VSC kapusa.

Balog „Bubu" Zoli 9 éve kezdett vízilabdázni. Válogatott szinten 2008-ban, Kasza Attila utánpótlás játékosaként figyeltek fel rá. „Egy békéscsabai bajnoki meccs után Urbán Lajos bácsi, a szolnoki csapat edzője, a '97-es válogatott szövetségi kapitánya odajött hozzám és Attila bácsihoz, hogy szeretne megívni a Margitszigetre egy válogatott edzésre. Bár akkor is nagyon örültem, csak később értettem meg, mekkora lehetőség ez számomra." - meséli az első válogatottal kapcsolatos élményét az azóta is kerettag kapus. Zolinak – aki 4 éve rendszeresen jár fel a Hajós Alfréd uszodába válogatott edzésekre, olykor hétköznap, iskolaidőben – az első komolyabb megmérettetése az idei szerbiai torna volt, ahol is öt meccsen szállt vízbe, egyszer kezdő kapusként.

A fiatal pólós szerint, mind a torna, mind az azt megelőző 10 napos szolnoki felkészülés sokat javított a játékán, egyúttal ösztönző erőként hatott rá a további folytatáshoz. Ezt Rácz Tamás, a HVSC serdülő csapatának edzője, Balog Zoli vásárhelyi trénere is megerősítette, aki szerint „Zoli, amellett, hogy tehetséges, alázattal viseltetik a sport iránt. Olyan játékos aki tudatosan építi fel magát, ugyanakkor képes csapatban dolgozni. A tapasztaltabb játékosok tanácsaira nyitott. Az edzői utasításokat szorgalmasan követi." Rácz Tamás azt is hozzátette: „Bár 15 évesen van még hova fejlődnie, a mostani szorgalmával nem elképzelhetetlen, hogy egy elsőosztályú csapatnál folytassa vízilabdás pályafutását, egy jó OBI-es csapatból pedig a felnőtt válogatottba is felkerülhet."

Balog Zoli a jövőbeni terveiről igen szűkszavúan beszélt. „Érettségi után valamelyik orvosi egyetemen szeretnék tovább tanulni, de a vízilabdához való kötődésemet nem szeretném megszakítani, ezt a sportot a továbbiakban is az életem részeként képzelem el." A fiatal kapus hozzáfűzte: „Mindaz amit eddig elértem, nem csak az én érdemem. Édesanyám szeretete, támogatása és odaadása valamint az edzőim (Fodor Ádám, Kasza Attila, Meszlényi Dávid, Rácz Tamás, Szűcs Levente, Török Sándor, Urbán Lajos, Vékony László, Vígh Szabolcs) segítsége és szakmai tudása nélkül nem sikerült volna."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csernus Tibor-kiállítással debütál a Tornyai-múzeum

Végéhez közeledik a Tornyai János Kulturális Városnegyed, a mintegy 4,2 milliárd forintos beruházás befejezése. Tovább olvasom