Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Vásárhelyi táborok

A már hagyományos kézműves- és sporttáborok mellett új programokkal is bővült a kínálat Vásárhelyen. Lesz számítástechnikai, lovas-, sakk-, sőt szépségtábor is. A gyerek hasznos nyári időtöltése átlagosan kétezer forintba kerül – naponta.
A héten befejeződik az iskolákban a tanítás, a nebulóknak a szünidő alatt sem kell feltétlenül unatkozniuk, a városban idén nyáron is rengeteg táborozási lehetőség közül válogathatnak, elképzeléseiknek csupán a szülők pénztárcája szabhat határt. A Delfin Computer június 25. és július 20-a között, négy turnusban rendezi meg napközis jellegű táborát, ahol az általános iskolás gyerekeket reggel 8 és délután 4 óra között vezetik be a számítástechnika és az internet világába. Emellett azért szellemi és sportvetélkedőket is szerveznek a részükre.

A divat, a fodrászat és a kozmetika iránt érdeklődő lányok is örülhetnek, hiszen a Fodrász-Kozmetikus Tanműhely szépségtábort rendez július elején, melyre a szervezők 9-től 15 éves korig várják a diákok jelentkezését.

A Petőfi Művelődési Központ három nyári táborral várja a gyerekeket. Június 25 és 29-e között hagyományos kézműves-foglalkozások kezdődnek, ahol többek között az üvegfestés, az agyagozás és az origami rejtelmeibe tekinthetnek be az érdeklődők. Július 2. és 6., illetve július 16. és 20. között sakk szaktábor indul. A PMK táborait a július 23-ától 27-éig nagycsoportos ovisoknak és 1-2. osztályos diákok számára szervezett néptánctábor zárja, sok játékkal és kirándulással fűszerezve.

Természetesen a sportkedvelő diákoknak sem kell lemondaniuk a táborozásról. A Balogh Imre Alapítvány sporttábora június 18-ától, heti turnusokban július végéig várja a mozogni vágyó általános iskolásokat a Bethlen Gábor Református Gimnáziumban. A programok között strandolás is szerepel. Emellett lesz még foci- és lovastábor, illetve ingyenes matiné előadásokra mehetnek el a pihenő diákok a Lánc utcai moziba. A város önkormányzata június 25 és augusztus 10-e között napközis tábort, a Németh László Városi Könyvtár pedig június 25-étől július 20-áig ingyenes kézműves-foglalkozásokkal várja a vakációzókat.

Ami az árakat illeti: találtunk ötnapos programot 10 ezer forintért, a legtöbb helyen ezer-kétezer forintba kerül a gyerek hasznos elfoglaltsága egy napra.

Szűcs Csaba

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2009-re megújul a vásárhelyi belváros

Jelentős, 2,6 milliárd forintos felújítás indul Vásárhelyen. A Tornyai János kulturális… Tovább olvasom