Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Vásárhelyi tiltakozás a ''csőcselék'' ellen

Elszánt tüntetők vagy csőcselék – olvashatták a nézők hétfőn este az ATV-n futó Friderikusz Most című műsorban. A vásárhelyi kórházért szervezett tüntetést mutatta be a műsor, amelynek alcímét többen kikérik maguknak, ezért Friderikusz Sándorhoz fordulnak.
A vásárhelyi Horváth Mihályné tegnap délelőtt felindultan kereste fel szerkesztőségünket. A középkorú asszony elmondta, felháborítónak tartja a hétfőn este kilenc órától, az ATV-n sugárzott Friderikusz Most című műsor alcímét, melyben csőcseléknek nevezték a vásárhelyi kórház megmentéséért szervezett demonstráció résztvevőit.

– Míg Friderikusz Sándor a tüntetésről beszélt, s közben vágóképeket adtak az eseményekről, a képernyő aljára a következőt írták ki: „Elszánt tüntetők vagy csőcselék: a múlt vasárnapi hódmezővásárhelyi tömeggyűlés története". Az utcánkban, a Rádaiban többen felháborodottan beszélgettünk erről, s úgy döntöttünk, ezt nem hagyjuk ennyiben – árulta el Horváthné.

Az asszony hozzátette, nem azért demonstráltak, hogy a kormányt leváltsák, vagy zavargásokat szítsanak, a céljuk a kórház megmentése volt. A közel tizenöt ezres tömegbe pár tucat olyan „ember" is került, aki akasztófát, becsmérlő hangvételű transzparenst tartott – a békés többség erről nem tehet.

– A műsor ideje alatt telefonálni is akartunk a stúdióba, de nem lehetett. Ezért azt tervezzük, mihamarabb levelet írunk, amit elküldünk Friderikusz e-mail címére – mondta végül Horváth Mihályné.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jutalmat kaphatnak a vásárhelyi területfelügyelők

A büntetésekből befolyt összegből jutalmat kapnának a vásárhelyi közterület-felügyelők: a… Tovább olvasom