Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Vásárhelytől négy-öt kilométerre már épül az új lőtér

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi önkormányzat 25 millió forintos támogatással megváltotta, átvette a helyi Polgári Lövészegylet hódtói kispuskalőterét. Az egylet megkezdte az új sportcentrum építését egy Maroslelei út menti tanyán, a várostól mintegy négy-öt kilométerre. Május közepén már átadnak két pályát, várhatóan őszre az egész komplexum elkészül.
Tavaly szeptemberben számoltunk be arról, hogy a vásárhelyi közgyűlés döntése értelmében a város 25 millió forintos támogatás fejében megváltja, átveszi a helyi Polgári Lövészegylet Hódtó u. 78. szám alatti, tűzfegyveresek által használt kispuskalőterét. Nem megfelelő helyen, kereskedelmi övezetben fekszik, telekszomszédja a Family Center, és szemközt működik az Aldi.

Az új, korszerű lőtér építését már tavaly megkezdte az egylet egy Maroslelei út menti, magántulajdonban lévő ingatlanon, Vásárhelytől mintegy négy-öt kilométerre. A munkálatokat az önkormányzattól kapott pénz feléből, 12,5 millió forintból kezdhették el. Az összeg másik felét – várhatóan a közeljövőben – akkor kapják meg, ha a szakminisztérium is áldását adja a korábbi lőtér átadására. Az új komplexumban helyet kap egy kilenc lőállású 300 méteres pálya – ezen vadászok is belőhetnék, tesztelhetnék fegyverüket, és nemzetközi versenyeket is rendezhetnek. Lesz még egy tizenhat lőállásos, 25 méteres pisztolyos, egy combat, vagyis szituációs lövészetre alkalmas, valamint egy-egy skeet és trapp pálya. Az előírásoknak megfelelően a létesítményben kialakítanak illemhelyiséget, várakozót, bírói állásokat és fegyverszobát is.

– A skeet és a trapp pályát már május közepére átadják, és birtokba vehetik versenyzőink – számolt be a beruházás állásáról Igaz Katalin, a Polgári Lövészegylet elnöke. – És ahogy folyamatosan készülnek el az egyes részek, úgy költözünk át a Hódtó 78.-ból; a tervek szerint őszre – a csinosításokat leszámítva – minden üzemkész lesz a sportcentrumban, amelyet nem csak a sportolóink használhatnak majd. A közel 20 ezer négyzetméteres területen van két kisebb tó, ami remek lehetőséget nyújt a családtagoknak pihenésre, piknikezésre, főzésre, horgászásra, és játszóteret is kialakítunk a gyerekeknek.

A beruházás teljes büdzséje 30–35 millió forintot tesz majd ki, amit az önkormányzat 25 millióján felül szponzori pénzekből, felajánlásokból, valamint pályázati forrásokból fedeznek.

Még edzenek

Május közepétől ideiglenesen tulajdonképpen három lőteret birtokolnak majd a Polgári Lövészegylet sportolói. Az agyaggalambosok már az új, Maroslelei úti komplexumban edzhetnek, a többi tűzfegyveres – míg el nem készül a pályájuk – továbbra is a Hódtó u. 78. szám alatt gyakorol, treníroz az aktuális versenyre. A Dr. Rapcsák András út 3. szám alatti légfegyveres lőtér pedig továbbra is ezen a helyen üzemel majd – tudtuk meg Igaz Katalintól. A Hódtó u. 78. szám alatti porta későbbi hasznosítására az önkormányzat még keresi a lehetőségeket; mivel kereskedelmi övezetben fekszik, ez meghatározhatja majdani funkcióját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nejlonszatyor is okozhat balesetet

Hódmezővásárhely - Nemcsak az autók veszélyesek a kerékpárosokra: sokszor egymást és magukat is veszélybe sodorják. Tovább olvasom