Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Vasárnap nyílik az 54. Vásárhelyi Őszi Tárlat

Hódmezővásárhely - Sokszínű programmal várja az érdeklődőket a város péntektől vasárnapig, a hagyományos vásárhelyi őszi hetek rendezvénysorozatán. A számtalan program közül talán a legjelentősebb a vasárnap délben az Alföldi Galériában nyíló 54. Vásárhelyi Őszi Tárlat.
Pénteken kezdődik és vasárnapig tart a hagyományos vásárhelyi őszi hetek – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyen a három nap programjait teljes részletességgel ismertette Hegedűsné Dékány Magdolna, a polgármesteri hivatal művészeti referense és Lőkös Györgyi, a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ igazgatóhelyettese. A programsorozat pénteken délután fél 3-kor a Kossuth téri zászlófelvonással kezdődik, majd a belvárosi fazekasházban nyílik meg a Kezek dicsérete kiállítás, fél 4-kor a Németh László gimnáziumban Grezsa Ferenc emlékezete címmel rendeznek emlékműsort, majd átadják a Mi világunk – diák őszi tárlat díjait.

Szombaton a városháza dísztermében 11 órakor kezdődik tudományos tanácskozás a húsz éve alapított Németh László Társaság, illetve alapítója, Grezsa Ferenc irodalomtörténész születésének 75. évfordulóján munkássága előtt tisztelegve. Délután 1-kor a résztvevők megkoszorúzzák Grezsa Ferenc katolikus temetőbeli nyughelyét. A tanácskozáson adják át az idei Németh László-díjakat is. Délután 5-kor emlékeznek meg az aradi vértanúkról a Kossuth téren, majd a Kincses temetőben, este 6-kor pedig a Petőfi Művelődési Központban kezdődik irodalmi est Németh László és Grezsa Ferenc írásaiból.

Vasárnap délelőtt 9 órakor nyílik a Szőnyi és a Dr. Rapcsák András úton a népi iparművészeti bemutató, a PMK-ban különféle programokkal várják a gyerekeket, délben az Alföldi Galériában nyílik meg az 54. Vásárhelyi Őszi Tárlat, délután 1-kor a Tornyai-múzeumban Tóth Ernő festő- és szobrászművész kiállítása. Délután fél 6-tól a galéria udvarán ad koncertet a Ghymes-együttes. A Sóshalmi Olvasókörben délután fél 3-kor a vásárhelyi alkotóművészek kiállítása nyílik meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dohányosok is örültek a tilalomnak Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Tíz megkérdezett vásárhelyiből heten tisztában voltak azzal tegnap, hogy most már… Tovább olvasom