Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Vasárnap zár Dömötör Mihály játékos tárlata az Emlékpontban

A fotók Hódmezővásárhely műemlék épületeit, szobrait, kútjait és legújabb építészeti attrakcióit sajátos nézőpontból mutatják be, ahol a látogatók is "fénykép-rejtvényfejtőknek" állhatnak.
Dömötör Mihály fotóművész sajátos játékra invitálta a Fényképrejtvény - Hol is van ez? tárlata nézőit: a kiállított fotókon szereplő épületrészletek magukban hordozzák a kérdést, hogy hol is készülhetett a felvétel, illetve mi látszik a képen? Vasárnapig még megtekinthetik az érdeklődők Hódmezővásárhely műemlék épületeit, szobrait, kútjait és legújabb építészeti attrakcióit sajátos nézőpontból bemutató kiállítást és a látogatók maguk is "fénykép-rejtvényfejtőknek" állhatnak. A vetélkedő díjátadójára január 14-én, hétfőn délután 4 órakor kerül sor az Emlékpont Galéria kiállítótermében; a könyvjutalmakat dr. Kószó Péter alpolgármester nyújtja át szerencsés megfejtőknek.


„A legtöbb, amit remélhetek, hogy egy apró részlet megragadásával sikerül megláttatnom az egészet." Hódmezővásárhely leghíresebb szülöttének, a világhírű építészeti fotográfus, Lucien Hervé idézetét választotta legújabb kiállításának mottójául Dömötör Mihály fotóművész, aki ismert vásárhelyi épületek kevéssé ismert részleteire hívja fel a látogatók figyelmét az Emlékpontban vasárnapig látható tárlatán.

A kiállítás ötletét a Vásárhely műemlék épületei című kötet fényképanyaga adta. - A teleobjektív közel hozza Vásárhely épületeinek rejtett szépségeit, ezért úgy gondoltam, hogy ezt egy kép-rejtvény formában érdemes lenne a nagyközönséggel is megismertetni – mondta Dömötör Mihály fotóművész. A várost jól ismerők számára a felismerés örömét adja a tárlat, míg az azt kevésbé ismerőknek a megismerés élményét nyújthatja.

A kiállításhoz játék is kapcsolódik, a feladatlapokat a tárlat megtekintői néhány perc alatt ki is tölthetik. A helyes megfejtők között értékes könyveket sorsolnak ki szervezők, melyeket dr. Kószó Péter alpolgármester és Dömötör Mihály fotóművész ad át a szerencsés "fénykép-rejtvényfejtőknek" hétfőn délután négy órakor az Emlékpontban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra tanulnak sétálni a vásárhelyiek

Az autók eltűntek, a sétálók viszont még nem lakták be az új vásárhelyi sétálóutcát. Tovább olvasom