Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Védekezés a belvíz ellen Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Folyamatosan végzi a belvíz elleni védekezést a Tisza-Marosszögi Vízgazdálkodási Társulat a városban és a kistérségben.
Állandó a vízátemelés Malajdoknál, a Szabó-tanyánál, a székkutasi vasútállomás közelében a pusztaszéli csatornánál, a bogárzói területnél. Az érintett gazdák együttműködésével újítják fel a Gyúlói-csatorna elektromos szivattyútelepét, s vízmentesítik külső Batida térségében a Mátyáshalmi-csatorna melletti területet. Mártélyon a belvizes szivattyútelep segítségével víztelenítik a Darvasszéki területet.

A társulat jelentős segítséget nyújtott a vásárhelyi önkormányzatnak. Folyamatosan eresztik le a vizet Kishomokon, a régi szőlőhalmi csatorna melletti 10 hektárnyi területről, kibontották a Kincses temető melletti beomlott átereszt, de segítettek a Halesz sornál, dolgoztak a város és Mártély közti kerékpárút vízmentesítésén, Külső-Batidán és a Rárósi út mellett. Több eldugult átereszt szabadítottak ki. A városban jelenleg első fokú a belvízvédelmi készültség.

Olvasóink írták

 • 2. almaszósz 2010. december 15. 20:29
  „A TSZ-es világban a brigádok takarították, gondozták a csatornákat, nem is volt semmi gond! A nagy privatizáció arra -is- jó volt, hogy a csatornákat, utakat beszántsák mert azzal is nagyobb területe lett a tulajdonosának. Most itt a belvíz, mindenki csodálkozik rendesen, de hogy egyes földekről -ami 2 méterre van az üres csatornáktól- egy kapavágással képtelen leengedni a vizet. Biztos az állami kártérítés jövedelmezőbb.
  Sorolhatnék vagy 20 olyan helyet ahol mindig áll a víz, pedig 1 kapavágással meg lehetne oldani a problémát.
  A csatornák tisztítása örvendetes, de egyszer már kapott évekkel ezelőtt több szervezet nem kevés pénzt a rendberakásra ami valahogy nem lett teljes.
  Ha beinditották volna a körtvélyesi szivattyú telepet a mártélyi út mellett sem állna a viz. Az átemelők jelentős részét már rég ellopták vagy az enyészetté váltak.”
 • 1. Elvira 2010. december 15. 18:27
  „A földeáki csatornát, ami a vasúttal szemben van miért nem takarítják ki !? Amióta elkészült az még takarítva nem volt! Miért is fizetem nekik a vízhozzájárulás számláját? Mit kapok a pénzemért?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helyieknek is bentlakásos

Halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok tanulását segíti Vásárhelyen az Arany János Kollégiumi Program, amely a személyre szabott képzések miatt a helyiek számára is bentlakásos. Tovább olvasom