Délmagyar logó

2018. 11. 21. szerda - Olivér 3°C | 7°C Még több cikk.

Véget ért a konzultáció Vásárhelyen

Felmérés készült arról, milyen változtatásokat tartanának szükségesnek városukban a hódmezővásárhelyiek; a következő 5-10 év településfejlesztési feladatait e tanulmány alapján határozzák meg - közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján Lázár János (Fidesz) polgármester.
A városvezető elmondta, hogy a tavaly októberben kezdődött és a közelmúltban lezárult konzultáció azokat az ötleteket célozta meg, melyek az élhetőbb város kialakítását segítik.

Mint hozzátette, 37 szakmai találkozón vett részt, ezeken több mint ezer szakmai képviselővel, pártok, szakszervezetek, társadalmi szervezetek képviselőivel, nyugdíjasok érdekképviseleteivel, kereskedőkkel, üzletemberekkel találkozott, illetve több tucat lakossági fórumot tartott. Csupán egyetlen politikai szervezet, a Jobbik helyi képviselete nem volt partner a munkában - tette hozzá Lázár János.

A felmérés tíz fő témát érintett. A válaszok alapján a város lakóit elsősorban az emberek védelme; értékeik, lehetőségeik, érdekeik védelme foglalkoztatja. A fő pontok között van emellett az infrastruktúrafejlesztés, a helyi kórház ügyének rendezése, a termőföld védelme, a fogyasztói érdekvédelem a nagy hálózatokkal szemben, illetve például a "zöld" várospolitika érvényesülése.

A polgármester tervei szerint a közgyűlés a következő ülésén, márciusban tárgyal majd a tanulmányról, az ötleteket pedig a következő Nemzeti Fejlesztési Tervben érvényesítik majd.

"Magyarországon ma mindenki érzi, hogy nagy változások következnek az ország életében, amelyek egy rendszerváltó korszaknak a lezárását és egy újnak a születését jelentik. Erre jó, ha a város tudatosan készül, hogy nyertese legyen a változásoknak. Az lesz a város jövője, amit a vásárhelyiek akarnak" - tette hozzá Lázár János.

Olvasóink írták

 • 16. Beth 2010. február 15. 18:57
  „rozator, a választás 2010-ben a nyitólapon találod meg.”
 • 15. Lixus_kzs 2010. február 13. 12:50
  „A jobbik (lobbik)-nak a célja a választások megnyerése. Bravó. És azután?? Már most marják egymást a poziciókért. Pontosan ugyanazt csinálják mint a szocik.

  A Fidesz célja kihúzni az országot a mocsokból és ehhez eszköz a választás és nem cél.”
 • 14. rozator 2010. február 13. 07:57
  „Hová tünt a Lázár vállalásairól szóló cikk? Talán ciki volt?”
 • 13. JB007 2010. február 12. 21:29
  „11. Jegyszedo 2010.02.12. 20:40
  "...de ha nem tudok megvenni egy belépőt mert kajára kell akkor sose fogok elmenni."

  De hát ingyenes az Emlékpont! Nem értem a gondodat...
  ;)”
 • 12. Jegyszedo 2010. február 12. 20:49
  „A cikkhez csak annyit, hogy sajnálom hogy a munkahelyteremtés kimaradt a felsorolásból! Hány százalékos a városban a munkanélküliség? Hány embernek fizetnek segélyeket az utóbbi években? Ezek a munkanélküli emberek dolgozni szeretnének!

  "például a "zöld" várospolitika érvényesülése" Ezt meg hogy értik? Felverik a betont és fákat ültetnek?
  Meg lehet nézni Csongrád várost! Ott valóban minden zöld! Ha a szelektiv hulladékgyüjtésre gondoltak akkor azt inkább hagyjuk!”
 • 11. Jegyszedo 2010. február 12. 20:40
  „Kedves Léni !
  A Jobbik Magyarországért Mozglomnak semmi köze a FIDESZ-hez! A Jobbik alapítói SOSEM voltak FIDESZ tagok viszont annál inkább Magyar emberek! Ezért kérlek NE mosd össze a két pártot! Kicsit ha utánnaolvasnál a híreknek és mind 3 párt cuccait megnézted volna kiderül hogy narancs a szegfű irányzatot képviseli. Nem akar a 2 párt változásokat az országban, mert ha akartak volna akkor megtették volna! Kell egy olyan erő az embereknek akik fellépnek a problémákkal szemben és nem csak a levegőbe beszélnek!
  Nézz vissza a 20 év igéreteit és azok mennyire valósultak meg?
  Totálisan lepukkadt az ország mert minden fontos állami vállalatot eladtak. Gyarmattá vált az ország!
  Már nem pár ezer ember hanem több százezer él egyik napról a másikra, segélyekből és összeteheti a kezét az akinek van rendes BEJELENTETT munkahelye!
  21 éve Magyarország tört ki először a kelet fogságából, követett minket a keleti blokk és megnézheted a gazdasági fejlődéseket! Mo. a sor végén van! Ne a kerékpárutakat, múzeumokat, belváros csinosítgatást, magán befeketéseke nézd, hanem azt hogy van-e mindenkinek munkahelye amiből becsületesen meg tud élni és fel tudja nevelni a gyerekeit! Szép dolog hogy ezek elkészülnek de ha nem tudok megvenni egy belépőt mert kajára kell akkor sose fogok elmenni. Az emberrek a változást várják! Olyan változást ami nem csak igéret. Aki eddig volt bizonyithatott volna, de az igéretek sok esetben igéretek maradtak csak. A magyar ember dolgozni szeretne!
  Természetesen mindenki döntsön a szabad akaratából de hallassuk meg kultúráltan egymás véleményét !”
 • 10. airwaves 2010. február 12. 18:08
  „" A válaszok alapján a város lakóit elsősorban az emberek védelme; értékeik, lehetőségeik, érdekeik védelme foglalkoztatja. A fő pontok között van emellett az infrastruktúrafejlesztés, a helyi kórház ügyének rendezése, a termőföld védelme, a fogyasztói érdekvédelem a nagy hálózatokkal szemben, illetve például a "zöld" várospolitika érvényesülése."
  Hazugság!!! Ennél sokkal fontosabb dolgok foglalkoztatják, az embereket! De ha azokat sorolná, akkor azzal beismerné, hogy mióta trónra lépett nem tett az emberek boldogulásáért szinte semmit!!!”
 • 9. Léni 2010. február 12. 15:48
  „Csodálkozok azon, hogy a Jobbik Vásárhelyen nem volt partner a "nagy változások" megtervezésében.
  Mivel a Jobbikot a Fidesz hozta létre, elvileg hasonló mentalítású emberekről van szó és
  egyébként nagyon sok városban,településen a Fidesz szorosan együttműködik a Jobbikkal.
  Most marakodnak a szavazatokon? Mindegy, választás után majd kibékülnek a kétharmad miatt!
  Lázár Jánosnak túl nagy elvárásai vannak az új kormánytól, Ő sem méri fel a lehetőségeket?
  Előttünk van példaképpen Görög ország, Spanyol ország, Portugália - a leg országok, végre
  nálunk rendeződni látszik a gazd.válság, ne süllyedjünk már újra el.”
 • 8. JB007 2010. február 12. 09:18
  „6. Lixus_kzs 2010.02.11. 22:16
  Csak úgy dübörög a szoci bér-kommentelő tábor :D dehát elvégre kampány van.

  Akkor te fidesz bér-kommentelő vagy? Esetleg társadalmi munkában teszed?
  :)
  Aki nem velünk, az ellenünk? Aki lj-t bántja, az csak népnyúzó szoci lehet? Elképzelhetetlen, hogy sem a szoci "eredmények", sem a vásárhelyi hihetetlen fejlődés nem okoz osztatlan örömöt? Az egyik szétqrta az országot, a másik telepötyögtette a várost marha drága beruházásokkal, de a legfontosabbat, a megfelelő környezetet nem teremtette meg azért, hogy egy élhető város legyen Hmvhely. Vagy itt már csak az kell az embereknek, hogy Emlékpontba járjanak, buszok közt sétálhassanak a megújult Rapcsák utcán, hétvégente számba vegyék a gombamód szaporodó szobrokat? Itt, ahol nagyobb létszámú munkahelyet csak egy-egy újonnan nyitó bevásárlóközpont biztosít, a helyi vállalkozók kárára? Ahol évek óta lebegtetik a több ezer munkehelyet biztosító bio-etanol vagy mifene gyárat?

  Már bocs, de egyik kutya, másik eb...”
 • 7. efje 2010. február 12. 06:42
  „Egyesek meg mindig ott tartanak hogy aki nem eljenezik a Fidesznek az tuti MSZP-s. Tessek mar lapozni, változnak az idők. Az MSZP-nek vége van, de ezt majd április 11-én százalékokban is tetszik majd látni. Örülhetnek ha kapnak 10%-ot. Az MDF szerintem nem jut be a parlamentbe, a Jobbik viszont 20% fölé várható országos szinten.
  A Fidesz nagyon óvatosan kampányol. Reményt keltenek az emberekben, de csodára ok is képtelenek. Nagyon lassú javulás várható a következő években. Az embereken túl sok a teher és túl régóta cipelik. Nem több munkára van szükség hanem olyan technológia megoldásokra amik leveszik a terhet az emberek válláról. A vízhajtású motorok otthoni használata ugyanis megszünteti a gaz és áramfogyasztást majd.
  A vízből lebontott hidrogén a jövő energiája! Ezt csinálja meg valaki itthon!
  http://www.argonunya.com/GM/GM_Highwire.html”
 • 6. Lixus_kzs 2010. február 11. 22:16
  „Csak úgy dübörög a szoci bér-kommentelő tábor :D dehát elvégre kampány van.”
 • 5. Beth 2010. február 11. 22:00
  „No, remélem nem kell féllábon ugrálnunk addig, amíg meglesznek ezek a - néha nem pénzkérdés jellegű - fejlesztések.

  Nem mindenhez kell pénz. Mentalitás... Gondoskodás... egyebek.”
 • 4. hajnalka 2010. február 11. 21:54
  „"...nagy változások következnek az ország életében, amelyek egy rendszerváltó korszaknak a lezárását és egy újnak a születését jelentik."
  Szívből kívánom, hogy így legyen! Ennek első feltétele, hogy a városban végre lezáruljon az autokrata, kézi vezérlésű Lázár-korszak!”
 • 3. JB007 2010. február 11. 20:32
  „"egy rendszerváltó korszaknak a lezárását és egy újnak a születését jelentik"

  Javarészt a régi káderekkel - más pozíciókban. Radikális változás lesz...”
 • 2. Agyalapi 2010. február 11. 19:48
  „"az ötleteket pedig a következő Nemzeti Fejlesztési Tervben érvényesítik majd."
  Meg van beszélve Orbánnal.”
 • 1. Jegyszedo 2010. február 11. 19:20
  „A Jobbik miért nem volt partner?
  Erre kiváncsi lennék!
  Talán nem akarnak esztelen, nagy semmitérő beruházásokat? Nem tudom.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sáljával akasztotta fel magát egy telefonfülkében

Egy fiatalember holttestét találták meg egy telefonfülkében csütörtökön Hódmezővásárhelyen. A férfi a sáljával akasztotta fel magát. Tovább olvasom