Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Véget ért a tüntetés a 47-es úton

Befejeződött tegnap Vásárhely határában az ötnapos békés demonstráció – a résztvevők a kétsávos szakasz egyik felét zárták le. Az út szélesítésének folytatását követelő tüntetés politikai vita tárgya lett a városban és a megyében.
A követelések az autókból is jól olvashatók voltak. Fotó: Tésik Attila
Öt nap alatt körülbelül ötszáz tüntető vett részt azon a demonstráción, amelyet Lázár János, Vásárhely polgármestere szervezett a 47-es főúton, Kishomok és Vajhát közt. A félpályás útlezárás tegnap befejeződött. A résztevők azt követelték, hogy a kormány mielőbb fogjon hozzá a 4,7 kilométeres szakasz négysávosításához. Az akció komoly fennakadást okozott a forgalomban, nem ritkán húsz-huszonöt perces várakozásra kényszerültek a két város közt autózók vagy buszon utazók.

A tüntetés megosztotta a vásárhelyi közgyűlést, a baloldali képviselők szerint ugyanis nem ezzel a módszerrel, hanem tárgyalással, lobbizással kellene elérni, hogy kiszélesítsék az utat. Az akció a csütörtöki ülésen hosszas vitát váltott ki, amelynek végén Lázár János tegnap reggelre a helyszínre invitálta Bacsa Pál és Hernádi Gyula szocialista képviselőt. A meghívást egyikük sem fogadta el. Bacsa Pál elmondta, a céllal egyetért, a forgalom akadályozásával nem. Hernádi Gyula pedig azután döntött véglegesen a távolmaradás mellett, hogy csütörtökön a demonstráció miatt szenvedett balesetet egy motoros rendőr. Véleménye szerint nem az a megoldás, hogy a közlekedő, amúgy is türelmetlen embereket akadályozzák munkájukban. Hozzátette: mindent elkövet, hogy minél előbb befejeződjön a 47-es négysávosítása.

Lázár János szerint a két képviselő ezzel magukra hagyta azokat a vásárhelyieket, köztük a baloldalra szavazókat is, akik részt vettek a demonstráción. A város első embere hangsúlyozta: az algyői híd és Vásárhely felől a négy sáv nem a fideszeseknek épült, a kettő közötti, még kétsávos résszel pedig nem csupán a jobboldalt büntetik. Lázár és a megye többi fideszes képviselője nyilatkozatban szólítja fel a szocialista honatyákat, hogy a költségvetés tárgyalásakor támogassák az út szélesítését.


Az alpolgármester fia karambolozott

Információink szerint Almási István vásárhelyi alpolgármester fia vezette azt a Nissan személygépkocsit, amely csütörtökön kora délután a 47-es úton összeütközött egy motoros rendőrrel. A félpályás útlezárás mellett haladó kocsisorból hirtelen kikanyarodott az autó, fellökte a mögötte haladó motorost, aki könnyebb sérüléseket szenvedett. A történtekkel kapcsolatban kerestük az érintettet, de az ifjabb Almásit nem sikerült elérnünk. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Heves vita a 47-es út apropóján

Másfél órás adok-kapok lett a vége a 47-es úttal kapcsolatos első napirend előtti felszólalásnak a… Tovább olvasom