Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Vegetáriánus ételbár népautó bemutatóval Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - A Bharata Nátjam több ezer éves virtuóz tánca, vegetáriánus ételbár, az indiai népautó, a Tata bemutatója, indiai témájú könyvek bazárra jellemzi majd a hódmezővásárhelyi Petőfi Sándor Művelődési Központban megrendezésre kerülő indiai napokat.
Március 27-től két napon át indiai befolyás alá kerül a vásárhelyi kulturális központ. A rendezvény ideje alatt az érdeklődők szemügyre vehetik a Magyarországon még nem ismert indiai Tata gépkocsikat. A Tata miután a kelet világát meghódította, a vén kontinensen is terjeszkedni kíván. Ennek egy apró jele lehet, hogy Vásárhelyen is bárki körbenézheti a messzi földről érkezett népautót.

Az indiai napok egyik legizgalmasabb része az lesz, amikor a Calcutta Trió közreműködésével a több ezer éves tradicionális indiai táncot mutatják be a közönségnek. A Bharata Nátjamban minden gesztusnak és mozdulatnak mély jelentése van, melyeket már az időszámítás előtti évszázadokban lejegyeztek.

Több ezer éves tradicionális indiai táncok is bemutatásra kerülnek.
Több ezer éves tradicionális indiai táncok is bemutatásra kerülnek.

A táncosnő az alarippuval, vagyis a testnek az égieknek történő felajánlásával kezdi a táncot, s úgy folytatja, hogy sohasem fordít hátat. A Bharata Nátjamot szentségi szerepe miatt már korán lejegyezték, ezek is hozzájárultak a fennmaradásához; a templomokból csak másfél évszázaddal ezelőtt került a színpadokra.

A háromnapos rendezvénysorozat részeként lesz indiai könyvbazár, keleti meditáció, film és könyvbemutató, felnőtt- illetve gyermekjóga, indiai teaház, spirituális egészségmegőrző előadás, hennafestés és vegetáriánus ételbár is.

A vásárhelyi indiai napok programját mellékelem. Mindegyik rendezvény sajtónyilvános, melyre tisztelettel várjuk a média képviselőit.

Olvasóink írták

  • 1. gopika 2008. március 27. 12:51
    „Tiszteletre méltó lenne, ha a kedves újságíró legalább annyira utánanézne a hírnek, hogy nem egy teljesen más táncstílus előadójának a képét teszi fel... Michael Flatley sem azonos a magyar néptánccal!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vásárhelyi kórházban is böjtölhetett, aki akart

Hódmezővásárhely - Jézus megfeszítésének napja, nagypéntek szigorú böjti nap – kevesen hagyják el azonban ilyenkor a húst. Tovább olvasom