Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Végrehajtó kellett a vásárhelyi Endreitelepre

Hódmezővásárhely - A közigazgatási hivatal által a helyszínre küldött végrehajtó segítségével jutott birtokon belülre csütörtökön a vásárhelyi önkormányzat a helyi Endreitelepen. Az egyik család csak rendőri segédlettel hagyta el volt otthonát, a másik maga kezdett pakolni.
Marczinkáék azt mondták, a kártérítés összegéből nem tudtak másik ingatlant venni. Bodrogi Sándor pedig nem kívánta elárulni, hová költöznek.

A vásárhelyi közgyűlés 2003-ban egyhangú határozatot hozott arról, hogy ipari övezetté minősíti a vásárhelyi Szántó Kovács János utca végén, ám már külterületen lévő Endreitelepet. Az ott álló házakban élők többségével sikerült megegyezni a kártalanítás összegéről, két háztulajdonossal azonban nem, többszöri egyeztetés ellenére sem. A város még azt is felajánlotta, hogy elhelyezi a családokat, ám azok ezt nem fogadták el. Marczinkáék és Bodrogiék annak ellenére sem hagyták el az ingatlanokat hogy a kisajátítás összegét végül a bíróság állapította meg, s a pénzt a város bírósági letétbe helyezte.

Az ügyben eljáró közigazgatási hivatal, lezárandó az eljárást, tegnap végrehajtót küldött a két családhoz. Ám az hiába ismertette a bíróság jogerős ítéletét, Marczinka Józsefné határozottan azt mondta: nem engedi be a házba. Ügyvédje, Szanda István sem tudta rábeszélni, hogy békésen hagyják el a házat. A végrehajtó húsz percig próbálta elérni, hogy ajtót nyissanak neki, eredménytelenül, ezért végül a helyszínre rendelt rendőrök segítségét kellett kérnie, akik az oldalkaput kinyitva jutottak be. Marczinkáné még ekkor sem akarta elhagyni volt otthonát, ezért végül, miután járni sem volt hajlandó, kicipelték, s beültették az egyik rendőrautóba. Férje már saját lábán, igaz szoros gyűrűbe fogva sétált, és ült a másik kocsiba.

Marczinkáné nem volt hajlandó a saját lábán távozni. Fotó: Tésik Attila

A polgármesteri hivatal dolgozói csak ezt követően mehettek be a házba, ahol leltár készült holmijukról. Makó András, a lakosságszolgálati iroda vezetője lapunknak hangsúlyozta: „Az ügyben eljáró közigazgatási hivatal már több mint egy éve az önkormányzat tulajdonába adta az ingatlanokat. Ennek ellenére ezután is igyekeztünk megegyezésre jutni a családokkal, de ők minden kezdeményezésünket elutasították." Az irodavezető ismertette Marczinkáékkal: ingóságaikat, ha másképp nem rendelkeznek, egy raktárban helyezi el a város. A szomszédban élő Bodrogiék, látva, hogy a szomszéd kilakoltatását megkezdték, már maguk kezdték lovas kocsira rakni bútoraikat. A családfő nem kívánta elárulni, hová mennek. Marczinkáék pedig a végrehajtó kérdésére annyit mondtak, nincs hová menniük, a kártérítés összegéből ugyanis nem lehet házat venni.

Az ingatlanokat a város még tegnap lakhatatlanná tette.

Olvasóink írták

 • 7. Almásrétes 2007. november 17. 23:30
  „Nekem a rendőrök megmozdulása szúrja csak a szememet.A közölt képen lévő "póz" egyértelmű. Hogy lehet egy embert (még ha a hatalom ellen fordult is) ennyire megalázni és emberi méltóságát ennyire letiporni?”
 • 6. Mortál 2007. november 11. 14:02
  „Szomorú itt már bármit meg lehet tenni...”
 • 5. Nornora 2007. november 10. 10:51
  „Magyarországon mindent el lehet intézni. Nem számít semmi, csak a pénz. Az, hogy szerencsétlen emberekkel mi lesz, az senkit nem érdekel. Remélem, akik ezt művelték velük, azok is ilyen sorsra jutnak egyszer.”
 • 4. fogyaszto 2007. november 09. 18:27
  „Ugy tunik a lezsirozott biznisz utjaban volt Marczinkane.Szegeny kis buta azt hitte hogy demokratikus es szabad orszagban el ahol a magantulajdon szent es serthetetlen.
  Rendorokben ismet nem csalodtam hoztak a formajukat ugy vittek ezt az embert mint egy vagnivalo disznot.
  Az emberi meltosag csak egy dolog fontosabb az alattomos uzleti erdekek.”
 • 3. stones 2007. november 09. 07:46
  „zoli, jól írod: csak nem akartak elköltözni, ragaszkodtak az addigi életükhöz, ami egy demokráciában nem szokatlan. Csak nálunk.”
 • 2. zoli 2007. november 09. 06:32
  „A nyomorbol kiszakadni nagyon nehéz.Da elkellet volna költözni csak akarni kellet volna.”
 • 1. stones 2007. november 08. 23:41
  „nagyon hiányzott az a 2 házhely már az Önkormányzatnak - egymásnak adják a kilincset a Városházán(?) az a rengeteg betelepülni akaró iparos telephelyért tülekedve !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A doktor úr lett a befutó Hódmezővásárhelyen

A vásárhelyiek legszívesebben Molnár Ferenc A doktor úr című darabját néznék meg – ez derült ki a most lezárult szavazásból. Tovább olvasom