Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Végső búcsút vettek Csikós Andrástól

Végső nyugalomra helyezték tegnap délután a vásárhelyi Kincses temetőben a város által adományozott díszsírhelyen az 59 esztendős korában elhunyt Csikós András festőművészt, a város díszpolgárát.
Sokan búcsúztak a város díszpolgárától. Fotó: Tésik Attila
Végső nyugalomra helyezték tegnap délután a vásárhelyi Kincses temetőben a város által adományozott díszsírhelyen az 59 esztendős korában elhunyt Csikós András festőművészt, a város díszpolgárát. A Seidl Ambrus plébános által celebrált gyászszertartáson gyermekei, családja, tisztelői, barátai, pályatársai, a város vezetői, művészek és művészetkedvelők rótták le végső kegyeletüket. Lázár János polgármester, országgyűlési képviselő emlékbeszédében arról szólt, hogy a nehéz sorsú festőművész sosem szakadt el szülővárosától, őszintesége, hitelessége átéltté teszi képeit.

Pogány Gábor művészettörténész a kitűnő festőművésztől búcsúzott, akinek stílusa az alföldi realizmus mély érzésű lírai vonulatához tartozott úgy, hogy közben követte a nemzetközi újrealizmust is. Fenyvesi Félix Lajos költő a Csikós Andráshoz fűződő személyes emlékeit idézte fel, majd ez alkalomra írt versével búcsúzott tőle.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bayer Zsolt a ''büdös SZDSZ-esről'' Vásárhelyen

Inkább hatezer szoci, mint egy büdös SZDSZ-es – mondta Bayer Zsolt (képünkön)… Tovább olvasom