Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Véletlenül szántották föl a székkutasi kamillaföldet

Székkutas - A székkutasi Új Élet Mezőgazdasági Szövetkezetnél elismerték, hogy ők hibáztak, és véletlenül szántották föl decemberben az önkormányzat 7 hektáros kamillaültetvényét. A cég kárpótolja a települést.
Néhány hete számoltunk be arról, hogy valaki felszántotta a székkutasi önkormányzat Kakasszék közelében található, 7 hektáros kamillaültetvényét. A település kára több mint 1 millió forint. A faluban arról beszéltek, hogy az Új Élet Mezőgazdasági Szövetkezet egyik traktorosa véletlenül szántotta fel a területet. Megkeresésünkre a tsz-nél elismerték, hogy valóban ők hibáztak, a traktoros összekeverte a területet. Elmondták, hajlandóak kárpótolni az önkormányzatot, akár olyan formában, hogy a felszántott területre kukoricát ültetnek, de ez megegyezés kérdése.

Szél István polgármester a hír hallatán megnyugodott, s azt mondta, visszavonja a feljelentést. – Én eddig is a megegyezés pártján voltam, mert egy kistelepülésen nem cél az ellenségeskedés. Hibázni emberi dolog. Eddig sem vélelmeztem szándékosságot. Örülök, hogy pontot tudunk tenni az ügy végére – reagált a falu első embere. Székkutason a Start- munkaprogramból finanszírozták a kamillaprojektet. Azt tervezték, hogy a közmunkások begyűjtik a növényt, amit aztán a helyi üzemben dolgoztak volna fel. Úgy tudjuk, a tervet nem vetik el, újra próbálkoznak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyelőre nem vonják vissza a földadót Mindszenten

A Földművelésügyi Minisztérium a földadó visszavonását kéri az azt kivető önkormányzatoktól. Tovább olvasom