Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Versenyszerűen ultiznak a tanárok

Hódmezővásárhely - Három esztendeje alapították a vásárhelyi ultikört az egykori Kossuth-szakközépben dolgozó tanárok. Idén beléptek a Magyar Ultiszövetségbe, s most szombaton hárman a sárospataki országos versenyen is részt vesznek.
– Tíz évvel ezelőtt még futballoztunk, vízi túrára jártunk, és csak pihenőidőben ültünk le ultizni. Aztán ahogy 40–50 évesen kikoptunk a fizikai erőfeszítést követelő sportokból, előtérbe került a kártya, és 3 esztendeje megalakítottuk a vásárhelyi ultikört – magyarázta Rákos Károly, elnök, miért forgatják olyan nagy buzgalommal órákon keresztül a kártyalapokat keddenként este 7-től.

A kör nyitott, működése az év elején vált egyszerű szórakozásból és időtöltésből komollyá, ugyanis akkor vették fel a kapcsolatot a Magyar Ultiszövetség kelet-magyarországi régióját vezető szegedi Pavelka Jánossal. Öten váltak igazolt egyesületi taggá, azaz versenyzővé.

Játék az ultikörben. Komoly koncentrációt igényel. A szerző felvétele
Játék az ultikörben. Komoly koncentrációt igényel.
A szerző felvétele

– Ennek köszönhetően kerültünk be az országos hálózatba, és vehettünk részt az idei nemzeti ultibajnokság selejtezőin. Hárman, Oláh Endre, Kérdő János és én most szombaton kártyaasztalhoz ülhetünk a Sárospatakon kezdődő országos elődöntőn.

Rákos Károly hozzátette: bár az ulti számos változatban játszható, a versenyzők az országos szabályzathoz igazodnak. Csak csekély szerencse kell hozzá, hiszen egy alapszint után éppen olyan kombinatív játékká válik, mint a sakk.

Olvasóink írták

 • 5. tol 2011. október 21. 21:29
  „lehet online is ultizni, de az korántsem az igazi. Mindenesetre azonnal találsz két partnert... Nekem egy hatalmas élményem volt, hogy vagy négy-öt éve a szilveszteri ügyeletet segített néhány ismeretlen polgártárs túlélni online ultival. Örök hála!”
 • 4. eldorádó 2011. október 17. 20:40
  „http://magyarultiszovetseg.hu/nub-tarsasagi-ulti-i-elodonto-eredmenye/”
 • 3. .suhym. 2011. október 15. 21:42
  „Ez már beteges. Nincs olyan cikk, amibe ne kevernétek bele a politikát, ha van róla szó az írásban, ha nincs..(( Ahelyett, hogy az ulti szépségeiről írnátok, pedig milyen jó játék!:)))))))))))”
 • 2. nelek 2011. október 15. 18:01
  „Vagy ha rájönnek, hogy annyi idejük van, hogy még hobbijuk is van, még dobnak egy szívlapáttal a kötelező óraszámra.:-)”
 • 1. booo 2011. október 15. 17:50
  „Jaj csak a polgármester meg ne tudja, be ne vezessék az ULTIADÓT ! :-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utcai fórum és éjjeli telefon

Csongrád megye - Változó, hogy a települési képviselők „hivatalosan" milyen gyakran… Tovább olvasom