Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Vevőre vár a Dózsa György utcai óvodaépület

Hódmezővásárhely - Versenytárgyaláson értékesíti a vásárhelyi önkormányzat a Hermann Alice Óvoda Dózsa György utcai tagóvodájának épületét. A június elsejei hatállyal megszüntetett intézmény kikiáltási ára 15 millió forint plusz áfa.
Versenytárgyaláson értékesíti a vásárhelyi önkormányzat a Hermann Alice Óvoda Dózsa György utcai tagóvodájának épületét. A június elsejei hatállyal megszüntetett intézmény kikiáltási ára 15 millió forint plusz áfa. A tagóvoda két csoportjába járó gyermekek szülei nemcsak a Hermann más telephelyeit, de a város bármelyik óvodáját választhatták csemetéiknek.

Idén szeptembertől nem járnak már kisgyermekek a vásárhelyi Dózsa György utca 40. szám alatti óvodába. Az önkormányzat ugyanis megszüntette a Hermann Alice Óvoda Dózsa György utcai tagóvodáját.
A Dózsa György utcai intézményben korábban két csoportban foglalkoztak az apróságokkal. Az új nevelési év kezdete előtt a kicsik szülei dönthettek, hová viszik majd csemetéiket. Nem csupán a Hermann megmaradt két telephelye – a Malom és Pálffy utcai intézmény – közül választhattak, hanem a város bármelyik óvodájába beírathatták gyermekeiket.

A város értékesíteni szeretné az üresen maradt 1128 négyzetméteres belterületi ingatlant. Ezért versenytárgyalást írt ki. A volt ovi kikiáltási ára 15 millió forint plusz áfa.

A pályázatokat a polgármesteri hivatal lakás- és helyiséggazdálkodási csoportjához kell benyújtani szeptember 28-áig. A versenytárgyaláson való részvétel feltétele 200 ezer forintnyi bánatpénz befizetése. Ezt az összeget a vesztes pályázók visszakapják, a nyertesnél pedig beszámítják a vételárba.

Amennyiben többen is érdeklődnek a volt óvoda iránt, akkor a versenytárgyalást október 2-án, délelőtt tíz órakor tartják a polgármesteri hivatalban.

Az átszervezések miatt a Hermann körzeti óvodai nevelési feladatokat lát el szeptembertől három helyszínen. A központi intézményben, a Pál utcában lévő 1217 négyzetméteres ingatlanon három foglalkoztató és kiszolgálóhelyiségek működnek. Ugyanezek találhatóak meg a 1642 négyzetméteres Pálffy utcai telephelyen is. A Malom utcában pedig eggyel több foglalkoztató, valamint egy tornaterem is a kicsiket szolgálja.

A Hermannban összesen tizenegy csoport van, a gyermeklétszám pedig 265 fő. Körzete a Bartók Béla, a Kallós Ede és a Szántó Kovács János utca vonalától nyugatra eső terület, a Pál és Kovács István utcától ugyancsak nyugatra eső rész, valamint Kishomok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghökkentő találmányok Vásárhelyen

Úttestbe építhető generátorokkal termel áramot az a működő modell, amelyet Vida Ottó feltaláló mutat… Tovább olvasom