Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

Vihar tarolt Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Vásárhelyen több mint ötven helyre kellett kivonulniuk a tűzoltóknak a péntekről szombatra virradó éjszakán pusztító vihar miatt. Jellemzően a fák letört ágait kellett eltávolítaniuk, de megrongálódott egy személyautó, s leszakadt az ótemplom burkolatának egy napozóágy méretű darabja is. Személyi sérülésről nem kaptunk hírt.
Szinte járhatatlanná vált a vásárhelyi Ady Endre utca a péntekről szombatra virradóra pusztító viharos szél miatt, amely teleszórta az utat vastag ágakkal. A legnagyobb kárt nem sokkal éjfél után egy Galamb utcai fa lehasadt ága okozta, mert eltalálta az alatta parkoló Renault személygépkocsit, abban jelentős anyagi kárt okozva. A Vámház utcában, a 47-es főúton az úttestet zárták el a kidőlt fák, a Móricz Zsigmond sarkán pedig le kellett zárni a kerékpárutat és a járdát, az épület mellett álló hatalmas fát a vihar a lakóépületre döntötte, ám az erős szélvihar miatt a tűzoltók éjszaka nem tudták azt onnan eltávolítani. A Dr. Rapcsák András úton üzlethelyiségre dőlt egy fa. A szél a Szőlő utcában egy ház tetejéről sodorta le a cserepeket, hogy azokkal megsorozza az utcát, a Simonyi utcában pedig egy fa a vezetékekre dőlt. Éjszaka a város nagy részén egy időre az áramellátás is megszűnt. Kárt szenvedett a református ótemplom is, amelynek tetejéről napozóágy méretű lemezt szakított le, s hajított a mélybe a vihar.

Az Árpád utcán egy akácfát döntött a járdára a szélvihar. Fotó: Tésik Attila
Az Árpád utcán egy akácfát döntött a járdára a szélvihar.
Fotó: Tésik Attila

Mint azt a vásárhelyi tűzoltóság ügyeletéről megtudtuk, éjszaka 31, míg szombaton több mint 20 helyre riasztották őket. A kárelhárításban makói kollégáik is a segítségükre voltak.

A vihar tetőt bontott

A péntek éjszakai vihar Szentesen és térségében is több helyen okozott károkat. Éjjel áramszünet volt, a kiséri városrészben még szombat délelőtt sem állt helyre a szolgáltatás. Ugyancsak kisebb-nagyobb áramkimaradás volt Eperjesen és Szegváron. A viharos erejű szél megbontotta a Megyeháza Konferencia Központ tetőszerkezetét. Volt kémény, amibe villám csapott a városban, a Liget étteremre pedig fa dőlt.

Olvasóink írták

 • 5. Vicevi 2009. szeptember 08. 08:05
  „Micsoda idevágó hasonlat : ´napozóágy méretü´”
 • 4. Holló 2009. szeptember 07. 15:32
  „Nos ebben igazad van ezzel nem tudok vitatkozni :D”
 • 3. Én2 2009. szeptember 07. 15:15
  „Igen ez az egy a többi mind régi.”
 • 2. Holló 2009. szeptember 07. 13:05
  „Én2 szerintem aránylag friss a hír mivel ez az elmúlt hétvégén történt.”
 • 1. Én2 2009. szeptember 07. 12:41
  „Ebből is látszik, hogy vásárhely egy alvó város, hogy hetekig vannak ezek a cikkek fent, miért nem lehet frissíteni, v. nem történik itt semmi.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vakít az Emlékpont múzeum teteje

Zavaró nyaranta a vásárhelyi Emlékpont múzeum modern épületrészének fényes burkolatáról tükröződő fény. Tovább olvasom