Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Viktória kétcsillagos ötöst is kapott

Vásárhelyen is jól tanultak a diákok, és szinte egymásnak adták a kilincset tegnap a Petőfi Művelődési Központ emeleti klubterménél, ahol lapunk Szín 5-ös játékának fotózása zajlott. A szerencsésekre ezúttal is értékes nyeremények várnak, a fődíj pedig – hagyományosan – egy négyszemélyes családi kirándulás a Párizs melletti Eurodisneybe.
Ez a fődíj és a többi értékes nyeremény is ösztönözheti a diákokat arra, hogy csupa ötösből álló bizonyítványt vigyenek haza a tanév végén. Abban a harmadikos osztályban, ahová a Németh László Általános Iskolában Csábi Zoltán járt, hat „Szín 5-ös" volt. Ezt az édesanya, Aradi Krisztina újságolta.

– A matematika és az olvasás a kedvencem, és örülök, hogy végre kitűnő lettem. Már elsőben és másodikban is közel álltam hozzá, de akkor testnevelésből négyest kaptam – mondta Zoli.

A fiatalember abban még bizonytalan, hogy milyen szakmát választ, amikor eljön az idő: anyukája szerint egy hónappal ezelőtt még programozó akart lenni, erre most nem bólintott rá. Kiss-Molnár Nikoletta azonban már erre a kérdésre is határozottan – igaz, csendesen, szinte alig hallhatóan – felelt: – tanár néni.

További fotózások

Ma Kisteleken, a rendezvényházban (Kossuth u. 5–7.) 14-től 17 óráig várjuk a szín 5-ös bizonyítvánnyal érkező gyerekeket és szüleiket. Mindszenten, a művelődési házban (Szabadság tér 37.) szintén ma, 14-től 16 óráig készítünk felvételeket a kitűnő tanulókról. 
A Szent Istvánba járó csöppségnek rögtön a debütáláskor sikerült a legjobb eredményt hoznia – most végezte az elsőt –, és a kitűnő bizin kívül a szülinapjához is gratulálhatunk, pénteken lesz nyolcéves. A tanulással egyik jelenlévőnek sem gyűlt meg a baja, a reflektorok, az objektív viszont sokakat elbátortalanított.

Fotóriporterünknek, Tésik Attilának olykor minden rábeszélőképességét be kellett vetnie, hogy igazi önfeledt mosolyt örökíthessen meg. Pedig neki sem volt könnyű dolga, a 13 órakor kezdődő fotózkodás első negyven percében harmincöten rohanták meg a helyszínt, a PMK emeleti klubtermét. Szegediek is „átvándoroltak" Vásárhelyre, elkerülvén az ottani tolongást, Boris Vanesszát és testvérét, Jázmint nagymamájuk kísérte el.

A Klauzálban tanuló Gy. Szabó Viktóriára igazán büszkék lehetnek a szülők, így az édesanya, Pócs Andrea is. A harmadikat végzett ifjú hölgy az elmúlt tanévben nyolc négyest kapott, a többi ötös alá, ötös, vagy csillagos ötös, sőt van környezetből egy kétcsillagos ötöse is. Az idejét nemcsak a „magolás" tölti ki:
– Szeretek táncolni, két éve balettozom, és a jövőmet is ebben képzelem el: versenytáncos szeretnék lenni. De a virágokkal kapcsolatos dolgok is érdekelnek.

A Szent Istvánban járt harmadikba Somogyi Bence, a tantárgyak közül a matematikát és a testnevelést favorizálja, és azt is elárulta – az őt elkísérő keresztapja biztatására –, hogy szívesen lenne építészmérnök. De ami a legfontosabb, nagyszerű osztályközösség tagja: a legjobbakat és a gyengébbeket sem cikizik.

A vásárhelyi fotózáson összesen 147 kisdiákról készíthettünk felvételt a Petőfi Művelődési Központban.

Pótfotózás és sorsolás

Sokak kérésére idén is tartunk pótfotózást, így aki valamilyen ok miatt lemaradt a fényképezésről, július 2-án (hétfőn) 14–17 óra között még bepótolhatja Szegeden, a Technika Házában (Kígyó u. 4.) Másnap, július 3-án, kedden 15 órakor pedig már sorsolunk, a Délmagyarország Kölcsey utcai ügyfélszolgálati irodája mellett, a Mediterrán teraszon. Ne feledjék: a fődíj egy négyszemélyes családi út a Párizs melletti gyermekparadicsomba, Eurodisneybe, a Gold Sun Travel szervezésében. A második helyezett digitális fényképezőgépet, a harmadik Samsung mobiltelefont kap a Cora Áruház jóvoltából, míg a 4–6. helyezetteknek 15 ezer forintos Printker vásárlási utalványt adunk át.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ingázás nagy bajnoka: Pánti Lajos

A Szegeden élő, de Vásárhelyen dolgozó Pánti Lajos is egy eltűnőfélben lévő szakma képviselője:… Tovább olvasom