Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Világbajnokságon a Fogarassy-csapat

A vásárhelyi Fogarassy Judit táncosai májusban világbajnokságon szerepelhetnek táncshow formációban. Ezt a felnőtt csapatot évtized munkájával alakította ki.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

 
A vásárhelyi Fogarassy Judit Balett és Jazztánc Stúdió felnőtt tánccsoportja (Bujáki Laura, Galántai Ágnes, Gál Emese, Nagy Evelin, Nagy Lili, Török Hanna, Szűcs Petra, Versegi Flóra, Zsótér Rebeka) szerepelhet a május 22-étől 26-áig Nagykanizsán rendezendő International Dance Federation (IDF) világbajnokságon, tánc-show formációban. A vásárhelyiek idén két országos 2. és egy 3. helyezéssel kvalifikálták magukat. A magyar színeket még egy-egy szegedi és győri csapat képviselheti. A vébén 30 ország 2000 táncosa vesz részt.

– Ennek a csoportnak a zöme óvodás korától együtt táncol, egy évtized kellett ahhoz, hogy ilyen szintet érjenek el – mondta Fogarassy Judit művészeti vezető és koreográfus, aki Amerikában végzett táncosként, és 8 évig szerepelt a Varga Dance Companyban. Fogarassy 1980- ban tért haza, azóta tanít klasszikus balettet és jazztáncot, balettmesteri diplomát az Állami Balett Intézetben szerzett. Tanítványainak nem ez az első jelentős sikere: az elmúlt évben Szegeden, a Moderntánc Fesztiválon kiérdemelték a legkiemelkedőbb koreográfia díját; idén is bekerültek a legjobb 20 produkció közé, a gálaelőadást április 8-án tartják a megyeszékhelyen, a kisszínházban.

A vásárhelyi táncosok idén két országos 2. és egy 3. helyezéssel kvalifikálták magukat a világbajnokságra. Fotó: DM/DV
A vásárhelyi táncosok idén két országos 2. és egy 3. helyezéssel kvalifikálták magukat a világbajnokságra.

A Fogarassy Judit Balett és Jazztánc Stúdió felnőtt tánccsoportja tagja a már említett, olaszországi központú, 33 ország legjobbjait tömörítő nemzetközi szövetségnek. Így vehetnek részt az általa szervezett pontszerző versenyeken, bajnokságokon. Az idei viadalok során elért pontszámukkal – a már említett világbajnokságon kívül – indulhatnak a novemberben Szerbiában rendezendő Európa-bajnokságon is.

– Az esélyekről nem tudok mit mondani, amatőrök vagyunk, heti kétszeri foglalkozással, és fel kell vennünk a versenyt a profikkal, vagyis művészeti iskolásokkal, akiket naponta palléroznak „edzéseken". De eddig is sikerrel szerepeltünk, miért ne folytatódhatna ez Nagykanizsán is? Hogy mit jelent nekem a tánc? Életforma, kiteljesedés. Érzéseimet, gondolataimat fejezhetem ki mozgással, tánccal a tanítványaim közvetítésével. Boldoggá tesz, ha tanítványaim azt az örömöt meglelik a táncban, amely örömet életemen át ez az alkotói és pedagógusi munka nyújt számomra – fogalmazott Fogarassy Judit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezernél is több versenyző az I. Nagy Épitő Futáson

Több százan vettek részt a XIII. Építkezők Napja keretében megrendezett I. Nagy Építő Futáson. Tovább olvasom