Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Villanyoszlopnak ütköztek Mindszenten

Mindszent - Súlyos baleset történt péntekről szombatra virradó éjjel Mindszenten: két fiatalember egy krosszmotorral villanypóznának hajtott. A sofőr súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, tegnap még altatták a szegedi új klinikán. Utasát várhatón már ma hazaengedik a szentesi kórházból.
Péntekről szombatra virradó éjjel, fél 3 körül súlyos baleset történt Mindszenten a Zrínyi utcában: a bukósisak nélkül, KTM krosszmotorral közlekedő 31 és 28 éves férfi egy enyhén balra ívelő kanyarban az útról lesodródott, és villanyoszlopnak ütközött. A vezető K. G. súlyos, életveszélyes, utasa, K. Z. súlyos sérüléseket szenvedett. Előbbit a szegedi új klinikára, utóbbit a szentesi kórházba szállították a mentők. A helyszíneléssel hajnali 5 óra körül végeztek a szakemberek. A két fiatal valószínűleg ittas volt, és a rendőrség elsődleges vizsgálatai is ezt a feltételezést támasztják alá.

– A mentők szirénázására, érkezésére ébredtem – mondta egy neve elhallgatását kérő helyi lakos. – Amennyire tudom, a fiatalok itt iszogattak a közeli, Horváth Kert nevű kocsmában, majd záráskor hazaindultak, nem bírták bevenni a kanyart, és így csapódtak neki a villanypózna gyámjának. Az utca elég keskeny, és ezen a részen még jobban összeszűkül, nagyon kellene vigyázni.

– Nagy motorrobajra riadtam fel – mesélte a baleset helyszínével szemben lakó Szokol Sándor –, aztán hirtelen csend lett, majd egyre erősödő beszédre lettem figyelmes. Jómagam is kimentem, akkor már a két fiút infúzióra kötötték az orvosok, és biztatták, nyugtatták őket. Az egyiknek nagyon csúnyán összetört a feje. A környék borzalmas látványt nyújtott, minden csupa vér volt, ilyen súlyos balesetre nem emlékszem Mindszenten. Sokáig megmarad az emberben, hiszen itt történt, a ház előtt, és amint kilépek a kapun, rögtön meglátom azt az oszlopot, aminek ezek a szerencsétlenek nekiütköztek. (Ottjártunkkor már lefestették a villanypózna véres gyámját – a szerk.)

K. G.-t a szegedi új klinika intenzívosztályán ápolják. Dr. Ágoston Zsuzsanna ügyeletes orvos tegnap annyit mondott lapunknak, hogy stabilizálták a súlyos, életveszélyes sérülésekkel hozzájuk szállított fiatalember állapotát. Ottjártunkkor altatták a szerencsétlenül járt fiatalembert, akit hozzátartozói már többször meglátogattak.

K. Z. – aki nem testvére, csak barátja K. G.-nek – tegnap már óvatosan járkált a szentesi kórházban. Lapunknak elmondta, hogy buliztak a haverjával, de onnantól semmire sem emlékszik, hogy felült a motorra. A balesetben a lába és a füle sérült meg. A fiatalembert várhatóan ma hazaengedik a kórházból.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos motorbaleset Mindszenten

Mindszent - Két fiatal crossmotorozott a Zrínyi utcában. Egy enyhén balra ívelő kanyarban a járművel… Tovább olvasom