Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Virágzó chopper Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - "Mivel motoros család vagyunk, így egyértelmű volt, hogy az lesz az alapja a műnek", aminek tankja egy régi Verhovináé, az első kereke Camping kerékpár, amit szivaccsal borítottak, míg a hátsó egy kis terepjáróé volt.
– Ez egy teljesen elképzelt jármű. Kiránduláson jártam, amikor láttam egy hasonló alkotást, csak az kerékpárból volt összerakva. Ezt gondoltuk egy kicsit tovább – mondta Apró Andrásné, aki idősebbik fiával, Csabával közösen készítette el a chopper alakú virágtartót, amely évek óta ékesíti Vásárhely Egressy utcáját. – Mivel motoros család vagyunk, így egyértelmű volt, hogy az lesz az alapja a műnek – folytatta az asszony. A tankja egy régi Verhovináé, az első kereke Camping kerékpár, amit szivaccsal borítottak, míg a hátsó egy kis terepjáróé volt. A vázat pedig Csaba hegesztette össze.

A virágtartóba hiába is tankolnának benzint, nem mozdulna a ház elől. A szerző felvétele
A virágtartóba hiába is tankolnának benzint, nem mozdulna a ház elől.
A szerző felvétele

– Amikor valaki jön hozzánk vendégségbe, tájékozódási pontnak is használja – mondta a nő, aki azt is elmesélte, hogy az egyik lomtalanításkor elvitték a motort. – Telefonon hívtak a szomszédok, hogy valószínű szemétnek nézték a virágtartó járgányt. Két óránkba telt, mire visszaszereztük, de most már nem tudják elvinni, mert leláncoltuk, úgy „parkol" a házunk előtt.

Télen művirágokkal díszítik fel, de ahogy jön a jobb idő, úgy kerülnek rá a friss virágok. Most tervezik, hogy a tavaszi mosás után le is festik a choppert, mivel az idő már kifogott rajta, és csak utána öltöztetik újra fel. Apró Andrásné szerint a szomszédok is kedvelik a járgányt, amihez már hozzászoktak, s gondozzák is a növényeket.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szervezik a Piroska-fesztivált

Pál János, a székkutasi Piroska Csárda tulajdonosa tavaly hagyományteremtő céllal rendezte meg a Piroska-fesztivált a községben. Tovább olvasom