Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 7°C Még több cikk.

Virtuális tárlat az Emlékpontban

Kutató- és oktatóteremmel bővült a vásárhelyi Emlékpont. A múzeum igazgatója, Madácsy Tamás a tegnapi megnyitón elmondta, hogy a második emeleten kialakított teremben a kiállítás anyagának bővített és virtuális változatát találhatják meg az érdeklődők.
Kutató- és oktatóteremmel bővült a vásárhelyi Emlékpont. A múzeum igazgatója, Madácsy Tamás a tegnapi megnyitón elmondta, hogy a második emeleten kialakított teremben a kiállítás anyagának bővített és virtuális változatát találhatják meg az érdeklődők. A kilenc számítógépen többek között hozzáférhető a Németh László Városi Könyvtár és az Emlékpont munkatársainak közös gyűjtése, vagyis a város 1944 és 1990 közötti kronológiája, de szócikkek és szótár is található a gépeken, amely tájszavakat, valamint szocialista és állambiztonsági fogalmakat magyaráz.

Ezenkívül itt megtalálható a különféle tárlóknál hallható interjúk teljes, bővebb hangfelvétele, különféle fotók, dokumentumok, plakátok, újságcikkek, filmek, reklámok, valamint a fehérgárdisták, a második világháború vásárhelyi áldozatainak és a törvényhatóság tagjainak teljes névsora és rövid életrajza. Az igazgató hozzátette: a kutatóterem mindenki számára nyitott és ingyenes, s többek között itt tartják majd a januárban induló különféle szakköröket is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szolgáltatóház épül Vásárhelyen

Szolgáltatóházat épít a vásárhelyi Hódi Pál utcai telekre a helyi Csomiép Kft. Az igényeket már… Tovább olvasom